mulaomerovićev popis

BiH s dva NBA igrača u kvalifikacijama

Sport / Košarka | 22. 06. 2016. u 09:48 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik muške seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović objavio je širi spisak igrača za kvalifikacijske utakmice za Eurobasket 2017. godine.

Popis predvode dvojica NBA igrača Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, a Mulaomerović je pozvao i Kenana Karahodžića i Emira Sulejmanovića koji su nedavno dobili dozvolu FIBA-e da nastupe za BiH.

Poziv su dobili i kadetski reprezentativci Džanan Musa i Njegoš Sikiraš, kao i dvojica naturaliziranih Amerikanaca Alex Renfroe i Zack Wright.

Na popisu je i Nihad Đedović, koji je uzeo njemačko državljanstvo i koji zbog tog nije mogao igrati za BiH, no očito Mulaomerović vjeruje da će se 'papirologija' riješiti.

Reprezentacija BiH u kvalifikacijama nastupa u grupi s reprezentacijama Rusije i Švedske. Prvi susret igra 31. kolovoza u Rusiji dok 3. rujna dočekuje Švedsku.

MULAOMEROVIĆEVIH 24
Edin Atić, Nedim Buza, Haris Delalić, Nihad Đedović, Nikola Gajić, Amar Gegić, Nemanja Gordić, Miralem Halilović, Kenan Karahodžić, Almedin Kikanović, Milan Milošević, Nemanja Mitrović, Džanan Musa, Jusuf Nurkić, Muhamed Pašalić, Dalibor Peršić, Imran Polutak, Alexander Renfroe, Njegoš Sikiraš, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović, Mirza Teletović, Adin Vrabac i Zack Wright

.

Kopirati
Drag cursor here to close