Košarka

BiH porazom od Finske šanse za plasman na SP svela na minimum

Bh. reprezentaciji za plasman u Kinu treba čudo, odnosno treba pobijediti u svim utakmicama do kraja uz uvjet da se ''poklope'' ostali rezultati.
Sport / Košarka | 13. 09. 2018. u 22:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Espoou je poražena od reprezentacije Finske sa 85:81 (22:14, 21:20, 27:15, 15:32 ) u prvom susretu četvrtog ciklusa kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Košarkaši BiH porazom su počeli su završnu rundu kvalifikacija. Prevođena NBA igračima Jusufom Nukićema i Džananom Musom bh. momčad u prve tri četvrtine nije mogla odgovoriti brzom ritmu igre koji su od samog početka nametnuli Finci.

Domaći košarkaši bili su bolji u sve tri dionice ostvarivši osjetniju razliku zahvaljujući sjajnim šutevima za tri koša i dobrom timskom obranom protiv Nurkića i Kikanovića i ostalih visokih bh. igrača.

Video: Sažetak utakmice Finska - BiH

U posljednju dionicu Finci su ušli s prednosti od 21 koša (70:49), ali su izabranici Jasmina Repeše uspjeli dobrom igrom u obrani sustignuti uvjerljivo vodstvo i da se vrate u meč. U posljednjoj minuti bh. košarkaši su se tricom Hasandića približili na samo tri koša zaostatka, ali su Finci u zadnjim sekundama s četiri koša uspjeli zadržati prednost i zabilježiti četvrtu pobjedu u kvalifikacijama.

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bio je Sasu Salin s 27 koševa, dok je bh. reprezentaciju predvodio Jusuf Nurkić s 20 koševa.

Sljedeći susret košarkaši BiH igraju za tri dana u Skenderiji ptotiv Češke, koja je u četvrtak navečer na domaće terenu bila bolja od Rusije sa 80:78.

U prvom susretu skupine K Bugarska je na domaćem terenu pobijedila Francusku sa 74:68.

Bh. reprezentaciji za plasman u Kinu treba čudo, odnosno treba pobijediti u svim utakmicama do kraja uz uvjet da se ''poklope'' ostali rezultati.

Rezultati skupine K kvalifikacija:
Finska - BiH 85:81
Češka - Rusija 80:78
Bugarska - Francuska 74:68

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close