Ice Cube i društvo pripremili novu sezonu

Big 3 Fireball, Paton, Mahorn, Cooper, Oakley

Utakmica nije ograničena minutama što je važna razlika. FIBA pravila nude utakmice koja završavaju ako niti jedna momčad ne dođe do 21 poena unutar deset minuta igre.
Sport / Košarka | 18. 06. 2022. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Evo nove zabave za ljubitelje košarke ovog ljeta. Košarka 3X3 ili popularni basket sve je zastupljenjiji u medijima. Prenosi turnira su nešto sasvim uobičajno, po prvi put smo ga gledali i na Olimpijadi.

Naravno, Amerikanci ne bi bili to što jesu da oni nisu odlučili kompletnu priču podići na veću razinu. Ice-Cube tvorac Big 3 lige je sa svojim društvom odlučio pokrenuti jednu novu priču - FIREBALL 3

Neka pravila odstupaju od standardnih međunarodnih košarke 3×3, vrijeme napada limitirano je na 14 sekundi (FIBA pravilo je 12 sekundi), utakmica nije ograničena minutama što je važna razlika. FIBA pravila nude utakmice koja završavaju ako niti jedna momčad ne dođe do 21 poena unutar deset minuta igre. Big 3 pak, nema vremenskog limita, a pobjednik je ekipa koja prvo postigne 50 ili više poena, a nema niti produžetka, ako približno tom rezultatu utakmica bude izjednačena igra se na dva razlike. Big 3 nudi i koš koji vrijeme 4 poena. Pozicioniran na tri točke unutar terena, udaljene 9,1 metar od koša.

Video: Najava nove sezone

Momčadi se pojačavaju putem drafta, svaka će u regularnoj sezoni odigrati osam utakmica prije nego započne doigravanje.

Ono što daje posebnu draž ovog takmičenju jeste činjenica da momčad Bivouca vodi Gary Paton, na klupi Killer 3’s je Charles Oakley, legendarni Laker Michael Cooper vodi momčad 3’s Company, dok ekipu Powera vodi Nancy Lieberman, a Tripletse Lisa Leslie. Rick Mahorn je također tu sa Aliensima.

Ovog ljeta prvenstvo će se igrati u Chicagu i Dallasu. Regularna sezona se igra svakog vikenda (subota i nedjelja), a počinje 18. lipnja, dok će završiti 7. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close