NBA liga će pričekati

Becky Hammon preuzima Las Vegas

"Tako sam uzbuđena što se vraćam u WNBA ligu. Zahvalna sam ljudima iz Las Vegasa koji su mi ukazali povjerenje, što Mark Davis i Nikki Fargas imaju viziju da ja vodim ovu momčad", priča Becky
Sport / Košarka | 03. 01. 2022. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Becky Hammon nakon osam godina na poziciji pomoćne trenerice u San Antonio Spursima, vraća se u WNBA ligu.Njen novi klub je Las Vegas Aces. Od trenutka kada je krenula u posao pomoćnog trenera 2014. godine, mnogi su baš Becky vidjeli kao mogućeg nasljednika Gregga Popovicha, kao prvu ženu trenera jedne NBA momčadi, međutim od toga za sada neće biti ništa.

"Veoma smo uzbuđeni što se Becky vratila u franšizu Las Vegas kao naš glavni trener,” rekla je predsjednica Las Vegasa Nikki Fargas.

"Njen uspjeh u košarkaškom sportu i kao igračica i kao trener je bez premca, a potaknut je upornom željom da bude najbolja što može biti. Imamo jedan od najtalentiranijih sastava u WNBA, a Becky je apsolutno najbolja osoba koja vodi ovaj tim," dodala je Fargas.

U WNBA je kao igračica provela 14 godina, po sedam u New Yorku i San Antoniju. A između sezona u Americi igrala je i u Europi, točnije u Rusiji te Španjolskoj. Čak je i dobila rusko državljanstvo.Po završetku igračke karijere 2014. godine angažirana je u San Antonio Spursima. Uz Gregga Popovicha ostaje do kraja aktualne NBA sezone nakon čega će i službeno preseliti u Las Vegas. Aces je inače bivši klub iz San Antonija gdje je Hammon igrala u završnici karijere, ali je nakon prodaje 2018. godine preselio u Nevadu.

"Tako sam uzbuđena što se vraćam u WNBA ligu. Zahvalna sam ljudima iz Las Vegasa koji su mi ukazali povjerenje, što Mark Davis i Nikki Fargas imaju viziju da ja vodim ovu momčad".

Iako još uvijek nisu poznati detalji ugovora, špekulira se da bi Becky mogla imati tri ili čak četiri puta veću platu od najbolje plaćenih igračica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close