Ludnica

Bayern zbunio javnost: Ibrahimović ili Đedović

Bivši bh. reprezentativac od 2013. godine igra za Bayern, a u ovom klubu stekao je jednu od liderskih uloga, zbog čega se odrekao bh. državljanstva.
Sport / Košarka | 12. 09. 2019. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški klub Bayern izazvao je veliku pomutnju na društvenoj mreži Twitter nakon objave videoklipa košarkaša Nihada Đedovića koji u spometnuom prilogu nevjerojatno sliči na Zlatana Ibrahimovića.

Bayern je videoklip objavio u sklopu priprema za turnir u Urugvaju, ali prvotni cilj, što je svakako bilo predstavljanje plana putovanja i obaveza koje ih tamo očekuju, je pao u drugi plan zbog nevjerojatne sličnosti bivšeg bh. reprezentativca u košarci i nesuđenog bh. reprezentativca u nogometu.

Đedović je nedavno u izjavi za Večernji list rekao da su mu ljudi prošle godine u Parizu masovno prilazili da se fotografiraju s njim, misleći da se radi o Ibrahimoviću, a to je objasnio riječima da obojica imaju balkanske gene.

Bivši bh. reprezentativac od 2013. godine igra za Bayern, a u ovom klubu stekao je jednu od liderskih uloga, zbog čega se odrekao bh. državljanstva, piše Klix.

Bivši generalni tajnik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dubravko Barbarić je nakon odlaska iz KS BiH otkrio da je Đedović odbio krenuti u proceduru dobivanja dvojnog državljanstva kako se situacija u Bayernu ne bi zakomplicirala.

Kopirati
Drag cursor here to close