Okupljanje u Las Vegasu

Amerikanci spremaju za Pariz jaku reprezentaciju

Već sada se zna kako će Amerikanci igrati protiv Kanade prijateljsku utakmicu u Las Vegasu 10. srpnja, dok su planirani dvoboji protiv Južnog Sudana, 20. srpnja i Njemačke 22. srpnja u O2 Areni u Londonu.
Sport / Košarka | 29. 02. 2024. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanci su posljednji put osvojili zlato na Svjetskim prvenstvima prije deset godina, međutim na Olimpijskim igrama drže kontinuitet. Od 1992. godine i pojave prvog Dream teama, osvojili su sedam zlata. Podbacili su samo u Ateni 2004. godine.

Za još jednu obranu zlata spremaju opet najbolju moguću ekipu. Počelo je od LeBrona koji je prvi najavio dolazak u Pariz. Kevin Durant, Stephen Curry, Devin Booker, Joel Embiid, Jrue Holiday, Jayson Tatum su čini se sigurni kandidati. Tek je upitnik pored imena Joela Embiida koji je ozlijeđen, ali svi vjeruju da će biti spreman nakon operacije koljena. On je jedini u ovom društvu bez zlatne medalje.

Pored navedenih igrača spominju se imena i nekih koji su igrali na posljednjem Svjetskom prvenstvu poput Tyrese Haliburton ili Anthonyja Edwardsa. Sigurni putnici bi trebali biti Bam Adebayo i Anthony Davis koji je na All Star vikendu izrazio spremnost da se stavi na raspolaganje ako dobije poziv.

Naravno jako puno je tu košarkaša koji kandidiraju i čekaju eventualni poziv, pa nema sumnje da će Amerikanci složiti opet užasno jak sastav. Još ranije je izvršni direktor muške košarkaške reprezentacije SAD-a Grant Hill objavio jeda preliminarni spisak na kojem se nalazi čak 41 igrač.

"Sjedinjene Države mogu se pohvaliti nevjerojatnim košarkaškim talentom i oduševljen sam što su mnoge superzvijezde ove igre izrazile interes da obuku dres reprezentacije na Ljetnim olimpijskim igrama 2024. Privilegija je odabrati tim koji će nam pomoći u ostvarivanju cilja, osvajanju zlatne medalje. Ovaj izazovan proces odvijat će se tijekom sljedećih nekoliko mjeseci dok željno iščekujemo početak aktivnosti reprezentacije", rekao je Hill.

Već sada se zna kako će Amerikanci igrati protiv Kanade prijateljsku utakmicu u Las Vegasu 10. srpnja, dok su planirani dvoboji protiv Južnog Sudana, 20. srpnja i Njemačke 22. srpnja u O2 Areni u Londonu.

Kopirati
Drag cursor here to close