Malo statistike

Amerikanci postigli najviše poena, Roberson ih predvodi

Pojedinačno, najviše poena po 75 poena u pet kola prvog kruga su ubacili Thaddus McFadden i John Roberson. Jedan igra za reprezentaciju Gruzije, drugi znamo za BiH. Obojica su ubacivala u prosjeku po 15 poena..
Sport / Košarka | 10. 09. 2022. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan odmora na Eurobasketu je nekako prilika da se pojedini statistički podaci analiziraju, bilo da se radi o pojedinačnom ili učinku reprezentacija. Tako smo došli do podatka da su na ovom Eurobasketu, barem kada je u pitanju prvi krug, najviše poena postigli Amerikanci!
merički igrači zabili su u stvari uvjerljivo najviše poena (656), a iza njih slijede Srbi (484), Slovenci (464), Nijemci (456), Litavci (439)...

Pojedinačno, najviše poena po 75 poena u pet kola prvog kruga su ubacili Thaddus McFadden i John Roberson. Jedan igra za reprezentaciju Gruzije, drugi znamo za BiH. Obojica su ubacivala u prosjeku po 15 poena, 42.2 posto je iznosio šut Robersona za tri poena, pogodio je ukupno 19 trica i nije promašio niti jedno slobodno bacanje (8/8). Za dva poena Roberson je šutirao 5/16.

Na trećem mjestu je Dee Bost (70) iz Bugarske, pa onda redom idu crnogorski play plejmejker Kendrick Perry (66), koji je predvodi sve igrače po ukupnom broju ukradenih lopti. A.J. Slaughter iz Poljske zabio je 60, "Španjolac" Lorenzo Broen je na 56 poena.

I tu red dolazi na "Hrvata" Jaleena Smitha koji je u pet utakmica zabio 55 poena. Smith je dakle ukupno sedmi naturalizirani strijelac na Eurobasketu. Ne smijemo se žaliti, posebno zato što smo ga i doveli u posljednji trenutak.

Inače, ukupno 14 selekcija - računamo li i Dorseyja - ima u svojim redovima američke igrače. Ostale nacije zastupane su s najviše 12 igrača.

Kopirati
Drag cursor here to close