Ludnica u Mostaru

Zrinjski je prvak: Zašto onda Igokea igra ABA ligu?

Prvi čovjek ABA lige Nebojša Čović objasnio je zbog čega su dva mjeseca prije kraja prvenstava u ligama već donijeli odluku o ekipama koji će se naredne sezone natjecati u ABA ligi.
Sport / Košarka | 24. 05. 2018. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi prvaci Bosne i Hercegovine, košarkaši Zrinjskog vratili su se u četvrtak u Mostar, gdje su dočekani uz zapaljene baklje i pjesmom "Tko nam brani...", te na taj način još jednom proslavili prvi naslov prvaka u klupskoj povijesti.

Međutim, i pored toga što je Zrinjski novi prvak BiH naredne sezone neće igrati u ABA ligi. Naime, prije nešto više od dva mjeseca ABA liga je priopćila imena 11 sigurnih sudionika u narednoj sezoni, a BiH će predstavljati Igokea bez obzira što nije prvak.

Prvi čovjek ABA lige Nebojša Čović objasnio je zbog čega su dva mjeseca prije kraja prvenstava u ligama već donijeli odluku o ekipama koji će se naredne sezone natjecati u ABA ligi.

"Skupština ABA lige, održana 13. ožujka 2018. u Beogradu predstavlja samo logičan nastavak svega što klubovi rade prethodnih godina u svojoj ABA ligi. I dalje ne mogu da vjerujem, da mnogi ne razumiju i ne čitaju odluke koje smo donijeli, dok sa druge strane imamo i grupaciju onih koji su šokirani, zlonamjerni i na prvom mjestu potpuno neupućeni u cijeli projekt, ali imaju što da kažu? Moram da podsjetim da je ABA liga – liga klubova, dakle vlasnici lige su ravnomjerno klubovi koji se vode i njom upravljaju. Sve odluke na Skupštini u ponedjeljak donijete su gotovo jednoglasno. Pa i odluka da jedan klub ulazi u prvu ABA ligu", rekao je za SportSport.ba predsjednik ABA lige Nebojša Čović prije nekoliko mjeseci, te dodao:

"Da li mi imamo kvalitetu u regiji za više od 12 klubova u prvoj ABA ligi, i 12 u drugoj ABA ligi? Nažalost, nemamo! Naš je interes, tu mislim svih klubova, da imamo što bolju kvalitetu lige, jer je to proizvod svih klubova kojim moramo da zainteresiramo sponzore. Ovo nije vrijeme SFRJ iako imamo ligu klubova iz regije, jer ovo nisu vremena gdje će se proračuni praviti i voditi klubovi novcem raznih SOFK-i i slično. Mi taj novac moramo da zaradimo i da se za njega izborimo kroz sponzorske ugovore, poput ovog višegodišnjeg koji imamo sada i koji nam osigurava 1,8 milijuna eura po sezoni za prava TV prijenosa. Time pokrivamo i troškove smještaja, prijevoza, sudaca,za sve klubove u prvoj ABA ligi, a i u drugoj ABA ligi za sada bez pokrivanja troškova prijevoza".

 

Kopirati
Drag cursor here to close