Šibenik

59 balona za 59. rođendana Dražena Petrovića

Dražen je otvorio put europskim košarkašima u Ligu svih liga, NBA. Osvojio je čitav niz odličja i trofeja. 2013. proglašen je za najboljeg košarkaša svih vremena na starome kontinentu.
Sport / Košarka | 22. 10. 2023. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudbina nije htjela da Dražen Petrović doživi današnji dan, svoj 59. rođendan, no u Šibeniku današnji dan se slavi kao dan košarke.

Pod obručima na Baldekinu igraju turnir oni najmlađi košarkaši, rođeni 2012. i mlađi, prenosi HRT

Kod spomen obilježja i pod Draženovim košem u njegovom kvartu u Ulici Petra Preradovića položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a u zrak je simbolično pušteno 59 balona u čast velikanu kojega će Krešimirov grad zauvijek pamtiti kao "našeg malog". 

Dražen je otvorio put europskim košarkašima u Ligu svih liga, NBA. Osvojio je čitav niz odličja i trofeja. 2013. proglašen je za najboljeg košarkaša svih vremena na starome kontinentu.

Sve je počelo upravo ovdje na legendarnom Baldekinu kada je Dražen Petrović imao samo 15. godina. 1983. kada je bio devetnaestogodišnjak poveo je svoj matični klub Šibenku do osvajanja titule državnog prvaka.

Sportskoga genija, košarkaškoga Mozarta, ovdje u Šibeniku zauvijek će pamtiti kao skromnog mladića velikoga talenta, a još veće upornosti.

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Hanza Media / 59 balona za 59. rođendana Dražena Petrovića

"Svaki put je knedla u grlu, a ujedno i ponos što smo ga imali i što je bio s nama i što ga se na ovakav način sjećamo. Ja sam ponosan posebno na ovo igralište i na ovaj spomenik, ljeti kada prođete u pola noći, ovo je puno. Tvrdim da je ovo najveći i najbolji spomenik za našeg Dražena", rekao je trener Dražena Petrovića Miroslav Kotarac.

"Kada pričate ljudima, nitko ne vjeruje pa i mi imao sportaše. Dražen je za Šibenik Dražen jednostavno. Mislim da će to trajati i trajati. Današnje generacije se polako upoznavaju i ostavit ćemo njima to Draženovo nasljeđe. Mislim da se Dražen u Šibeniku nikada, ali baš nikada neće zaboraviti", zaključio je Miro Jurić, bivši košarkaški reprezentativac Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close