FOTO

Međužupna liga Hercegovine: Zlato u rukama župe Čerin

Nagradu za igrača turnira zaslužio je Darko Ivanković iz župe Čerin, titulu najboljeg strijelca Mateo Petrušić iz župe sv. Ante, Humac, a titula najboljeg golmana pripala je Ivanu Kalfiću iz župe sv. Josipa, Domanovići.
Sport / Flash | 22. 04. 2024. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji nogometa ove nedjelje mogli su uživati u pravoj sportskoj poslastici.

U sportskoj dvorani u Čitluku odigrane su polufinalne i finalne utakmice 22. Međužupne lige Hercegovine.

Neizvjesna utakmica 

Borbenošću i predanom igrom do zadnjeg sudačkog zvižduka, titulu pobjednika zavrijedila je župa Čerin.

Foto: PR / Zlato u rukama župe Čerin

U polufinalnim okršajima sastale su se ekipe Čerin i Domanovići i okončale utakmicu rezultatom 3:2, nakon čega je uslijedio susret župa Gradina i Humac koji je uz penale okončan rezultatom 1:2.

U borbi za treće mjesto, pobjedu je odnijela ekipa Domanovići rezultatom 2:3 protiv ekipe Gradina.

Foto: PR / Najvatreniji mali navijači

Užarena sportska atmosfera doživjela je vrhunac u finalnoj utakmici u kojoj su se susrele ekipe Čerin i Humac. Predanom igrom sve do zadnjih trenutaka i rezultatom 3:2, titulu pobjednika odnijela je župa Čerin.

Istaknutim sportskim angažmanom i borbenim duhom, nagradu za igrača turnira zaslužio je Darko Ivanković iz župe Čerin, titulu najboljeg strijelca Mateo Petrušić iz župe sv. Ante, Humac, a titula najboljeg golmana pripala je Ivanu Kalfiću iz župe sv. Josipa, Domanovići.

Sportska priča 

Organizator Međužupne lige Hercegovine, don Branimir Bevanda, iskreno je čestitao ovogodišnjim pobjednicima i uputio zahvalu svima koji su bili dio organizacije.

  / Organizator Međužupne lige Hercegovine je don Branimir Bevanda

"Svim župama koji su bili dio ovogodišnje Međužupne lige Hercegovine, a posebno župi Čerin, iskreno čestitam na postignutim rezultatima i sportskom duhu koji su zadržali sve do finala. Na poseban način želim uputiti zahvalu gospodinu Smiljanu Vidiću, gradonačelniku grada Čapljine, gospodinu Marinu Radišiću, načelniku Općine Čitluk, također gospodinu Kristijanu Vujnoviću, direktoru sportskog centra Čapljina i gospodinu Tomislavu Bevandi, direktoru sportskog centra Čitluk koji su nas i ove godine srdačno primili u svojim sportskim dvoranama. Sretan sam što sam dio ove sportske priče i radujem se vidjeti sve sportske uspjehe koji nas očekuju u budućnosti", kazao je Bevanda.

Titulom prvaka 22. Međužupne lige Hercegovine, zajedno s pobjednicima prošlogodišnjeg izdanja Katoličke malonogometne lige, župom Stolac, župa Čerin kvalificirala se dalje prema ovogodišnjoj završnici Katoličke malonogometne lige koja će se održati u Zagrebu 1. i 2. lipnja 2024. godine.

Foto: PR / Publika je uživala
Kopirati
Drag cursor here to close