0:1

Zmajevi poraženi od Slovačke na Bilinom Polju

Sport / Flash | 06. 09. 2013. u 20:36 B.Lj.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je prvi poraz u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Već od samog početka utakice između BiH i Slovačke, koja je odigrana na Bilinom Polju, dalo se primijetiti kako su Slovaci u Zenicu došli po pobjedu.

Naime, njima je ovo bila posljednja prilika da se uključe u borbu za prva dva mjesta, koju su uspjeli i iskoristiti.

Već u 9. minuti Slovaci su zaprijetili preko Šestaka, da bi par minuta kasnije BiH uzvratila preko Misimovića, koji je bio neprecizan. Vrijedi zabilježiti i odličan pokušaj Bičakčića, koji je u 26. minuti uputio udarac glavom, no lopta je otišla pored gola.

BiH uspijeva pred kraj prvog poluvremena napraviti par dobrih prilika, od kojih ističemo onu u 43. minuti, kada je šut Pjanića odbio slovački golman, a na loptu natrčao Džeko, no nije uspio postići gol.

I u drugom poluvremenu Slovaci su nastavili sa dominacijom, a najizgledniju priliku imali su u 59. minuti kada je Weiss izašao sam ispred Begovića, no lopta je otišla pokraj stative.

U 77. minuti gosti su došli u zasluženo vodstvo, i to preko Viktora Pecovskog, čija je lopta dodirnula Spahića, nakon čega je promijenula smjer, i završila u mreži Bosne i Hercegovine.

Do kraja nije bilo izglednijih prilika, a BiH je porazom od Slovačke zabilježila prvi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

''Igrali smo na trenutke dobro. U prvom poluvremenu smo imali neke šanse i da smo tada dali gol sve bi drugačije bilo.

Htio sam pobjedu po svaku cijenu, riskirali smo i igrali otvoreno, ali su zakazali mnogi igrači, pogotovo naš napad. Nama ne preostaje ništa nego da do kraja pobijedimo sve tri utakmice, ali je sada situacija daleko teža'', rekao je Sušić nakon meča.

Kopirati
Drag cursor here to close