Senor Mateo

Zidane šalje Matea Kovačića u misiju zaustavljanja Messija

Sport / Flash | 28. 11. 2016. u 12:43 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zinedine Zidane ponovno će pokušati pragmatičnim pristupom protiv Barcelone izvući povoljan rezultat u el Clasicu predstojećeg vikenda.

Naime, on će, tvrdi Maca, posebnu ulogu dati Mateu Kovačiću, kako bi - ni više ni manje - upravo on zaustavio Messija.

Zadnja utakmica između dva najveća španjolska kluba, odigrana prošle sezone na Camp Nou, pokazala je kako "dirty work" u sredini terena može donijeti prevagu. Na toj je utakmici Casemiro bio glavni čovjek za destrukciju Barcelonine igre. Blaugrana je uputila samo tri udarca u pravcu Keylora Navasa, izgubivši utakmicu rezultatom 1:2.

Međutim, ovoga puta nedovoljno oporavljeni Brazilac vjerojatno ne bi mogao odigrati na takvome nivou, ali zato Zidane ima na raspolaganju momka koji je ove sezone naprosto eksplodirao - Matea Kovačića.

Nakon što je Kovačić dosljedno prigrabio šansu koja mu se ukazala, prvo ozljedom Casemira, potom i Modića, te u novije vrijeme i Kroosa, njegova je igra karakteristična po iznimnoj okretnosti, fizičkoj i psihičkoj stabilnosti, što u neku ruku nedostaje jednome broju njegovih kolega.

Iako Kovačić u ovome trenutku još nije potpuno formiran igrač, uloga u pokrivanju Messija bit će mu povjerena u subotu, baš kao što je to bilo s Casemirom u travnju ove godine, piše Marca.

Zidaneova je namjera jasna - pobijediti velikog protivnika i napraviti još veću razliku na tabeli.

Kopirati
Drag cursor here to close