Željezničar svladao Mladost golovima Bekrića i Lendrića

Sport / Flash | 13. 03. 2016. u 18:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara ostvarili su novu, četvrtu uzastopnu pobjedu u proljetnom dijelu Premier lige BiH.

Ovoga puta ''plavi'' su bili bolji od ekipe Mladost iz Doboj–Kaknja s 2:1, a osvajanjem nova tri boda Željezničar se približio na samo dva boda zaostatka ekipama koje zauzimaju od trećeg do petog mjesta na ljestvici.

Željezničar je danas pred nekoliko tisuća navijača na stadionu ''Grbavica'' nadigrao gostujuću Mladost u svim segmentima igre. Izabranici Edisa Mulalića su igrali napadački nogomet, a Mladost je do jedinog gola došla nekon jedne od rijetkih prilika koje je taj tim napravio.

Na samom početku utakmice domaćin je preijetio preko Bekrića i Lendrića, ali i gosti su imali svoju priliku koju je propustio Rizvanović. Željezničar je do vodstva došao nakon ubačaja iz kornera u 9. minuti, kada se u gužvi u šesnaestercu dobro snašao Bogičević za vodstvo domaćeg sastava.

Uslijedilo je nekoliko dobrih napada ''plavih'' ali rezultat se nije mijenjao. U 34. minutu Željezničar postiže drugi gol na utakmici. Strijelac glavom je bio Lendrić na asistenciju rapoloženog Bekrića. Pred kraj prvog poluvremena Mladost preko Čovića postiže gol s kojim je i završeno prvo poluvrijeme utakmice.

Iako su imali aktivan rezultat, gostujući igrači u drugom poluvremenu nisu pokazali namjeru da dođu do izjednačenja. Uglavnom su svi branili svoj gol, a igračima Željezničara bilo je teško probiti obrambeni bedem gostiju, pa je utakmica završila razultatom 2:1 u korist Željezničara.

Željezničar je nastavio s odličnim igrama i na dobrom je putu da izbori nastup u europskim natjecanjima u narednoj sezoni, dok će Mladost nastaviti s borbom za opstanak u ligi.

Trener Željezničara Edis Mulalić bio je zadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača u pobjedi protiv ekipe Mladosti iz Doboj - Kaknja.

"Teško je bilo igrati nakon utakmice protiv Borca koja nas je iscrpila. Moglo je da bude neriješeno, ali i pobjeda od 5:2 u našu korist. Mislim da je pobjeda zaslužena, a mi se nikada nećemo ispričavati nekome kada pobijedimo", izjavio je Mulalić nakon utakmice.

Trener Mladosti Ibro Rahimić čestitao je ''Želji'' na pobjedi, ali je naglasio da je ''sramota što suci rade'' ekipi Mladosti.

"Čestitam Željezničaru na pobjedi na ovako teškom terenu, ali suđenje je bilo katastrofalno. Ovo nije prvi put da se nekoj ekipi ovo događa, bilo je spornih odluka i mislim da je vrijeme da se tome stane u kraj", izjavio je Rahimić i dodao da ne vjeruje da će Mladost opstati u ligi ako se odnos sudaca prema tom klubu ne promjeni.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close