Prvo pojačanje

Željezničar predstavio Dimitrisa Toskasa

Sport / Flash | 21. 06. 2016. u 12:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je FK Željezničar predstavio igračko pojačanje za narednu sezonu, a riječ je o Grku, Dimitrisu Toskasu.

"Veoma sam sretan što sam član Želje. Vidio sam informacije o klubu na internetu. Veoma dobar stadion, navijači su odlični i nadam se najboljem u dresu Željezničara", kazao je Dimitris Toskak za službene stranice Želje, a zatim je govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri.

Dimitris Toskas je rođen 13. ožujka 1991. godine u grčkom Kateriniju. Prošao je omladinske selekcije Pierikosa, a nakon debija za prvi tim prešao je u redove ciparskog PAEEK-a. Potom prelazi u grčkog prvoligaša Panionis, a nakon godinu i pol prelazi u Iraklis gdje je igrao godinu dana. Posljednji Toskasov klub bio je PAS Lamia. Toskas je bivši juniorski reprezentativac Grčke, a nastupa na poziciji centralnog defanzivca.

Inače, Željezničar je predstavio i dresove koje će njegovi igrači nositi u narednoj sezoni.

"Dresovi su rađeni od najkvalitetnijeg materijala i apsolutno su autentični. Juventa sport je generalni zastupnik Diadore i bit će nam zadovoljstvo da surađujemo. Nadamo se da će Željo u ovim dresovima napraviti velike sportske rezultate", kazao je direktor kompanije Juventa sport Srđan Jačimović

Ugovor između FK Željezničar i Diadorinog zastupnika za BiH, Juventa sport, potpisan je na tri godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close