Barca zaGri(e)zla

Zamjena za ''izdajnika'' Neymara: Prije Griezmann nego Coutinho

Sport / Flash | 01. 08. 2017. u 20:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo je to samo pitanje vremena. Barcelona se suočava sa sve većom vjerojatnošću da je Neymar odigrao svoju posljednju utakmicu za klub, jer svaki čas treba potpisati za PSG, tako da vodstvo katalonskog kluba mora užurbati potragu za njegovom zamjenom.

Liverpoolov veznjak Philippe Coutinho u pozadini prati vijesti o Neymarovoj budućnosti, ali kako je Mundo Deportivo objavio na naslovnici u utorak ujutro, slavni klub Premier lige nije ga spremni prodati.

Navodno su istaknuli impozantnu cijenu od 100 milijuna eura na 25-godišnjeg brazilskog internacionalca, kao polazišnu točku za bilo kakve pregovore, koje Liverpool najradije ne bi vodio s bilo kojim klubom, pa makar se taj zvao i Barcelona.

Trener Klopp ovih dana je kazao kako ga stalno pitaju za odlazak Coutinha pa mu nije jasno kako ljudi ne razumiju da njegovo ne i znači ne.

Prilično tvrd stav Liverpoola naveo je španjolske medije na špekulaciju kako će Barca aktivirati raniju opciju dovođenja Antoine Griezmanna iz Atlético Madrida, koji također ima ludu otkupnu klauzulu od 200 milijuna eura, ali bi ga Atlético vjerojatno pustio za pola te tog iznosa ili možda malo više, što Kataloncima ne bi predstavljalo problem s novcem od Neymarova transfera.


Velikan s Nou Campa mora dovesti neku zvijezdu koja će predvoditi tim s Lionelom Messijem i Luisom Suarezom, a Griezmann bi bio gotovo pa savršen izbor. Ima iskustvo igranja u Primeri, želi osvojiti Ligu prvaka, ali bi problem jedino mogao praviti Atletico koji ne smije dovoditi igrače do siječnja.

U svakom slučaju, Barca je odlučila tko je njen prvi izbor u slučaju Neymarova odlaska, a s Francuzom u napadu navijači bi sigurno brzo zaboravili Brazilca.

Prije dva mjeseca jedan od najboljih napadača u Europi bio je na korak do odlaska u Manchester United. Međutim, na kraju je Antoine Griezmann odlučio ostati u Atleticu koji ne smije dovoditi igrače do siječnja zbog suspenzije koju mu je izrekla UEFA.

Francuz je odbio već dogovoreni transfer na Old Trafford kako ne bi "u teškim trenucima zabio nož u leđa klubu koji mu je dao sve", kako je rekao.

Činilo se da je njegov ostanak gotova stvar i više nije bio tema nogometnih transfera. Međutim, u kolovozu su se pojavile nove spekulacije o njegovoj budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close