Borsa

Za titulu najboljeg u Mostaru će se natjecati džudaši iz 12 europskih zemalja

Sport / Flash | 14. 09. 2012. u 10:58 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub Borsa ove godine organizira 3.međunarodni džudo turnir “Borsa open” koji će se u Mostaru održati 6. listopada u sportskoj dvorani na Bijelom brijegu.

Prošlogodišnji turnir privukao je mnoštvo natjecatelja i Mostaraca koji su došli podržati ovaj turnir za koji u posljednje vrijeme vlada sve veće zanimanje.

Samo natjecanje prošle je godine privuklo veliki broj natjecatelja iz 8 zemalja, a ove godine očekuje se da će na turniru nastupiti oko 12 zemalja čiji će se predstavnici natjecati u ovom sportu, koji postiže sve veću popularnost u svijetu, pa tako i u Mostaru.

Švedska, Nizozemska, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Bugarska, Srbija, Crna Gora, ali i BiH upravo su zemlje koje će nastupiti na ovom natjecanju. BiH je prošle godine dokazala koliko je uspješna nastupivši s natjecateljima iz Judo kluba Borsa koji su odnijeli mnoštvo priznanja i nagrada.

Tako bi i ove godine turnir trebao privući mnoštvo natjecatelja, ali i publike koja će podržati džudaše kako bi još jednom pokazali sav svoj talent i znanje koje imaju te predstavili grad Mostar u najboljem svjetlu.

Judo klub Borsa trenutno ima 5 selekcija i planira otvoriti još neke kako bi imali još više članova koji će nastupiti na brojnim natjecanjima.

Promocija ovog sporta u gradu na Neretvi već je napravljena nizom osvojenih medalja i organiziranih turnira kojima se odazove velik broj ljudi kako bi podržali mlade nade sporta te vidjeli njihove vještine koje imaju, kao i mukotrpan rad koji je svakodnevan, te brojna odricanja kako bi rezultati bili što bolji.

Kopirati
Drag cursor here to close