Valtteri ante Bottas?

Williams će ipak pustiti svoga vozača da prijeđe u Mercedes?

Sport / Flash | 15. 12. 2016. u 23:00 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Valtteri Bottas bi ipak mogao postati nasljednikom Nice Rosberga u timu Mercedesa narednih sezona.

Naime, iako je Mercedes u četvrtak objavio kako do konca ove godine neće biti predstavljen njihov novi vozač, pojavile su se zanimljive novosti u vezi s potencijalnim budućim kolegom Lewis Hamiltona.

"Valtteri može ići ukoliko nađemo iskusnog vozača kao njegovu zamjenu", kazala je šefica tima Claire Williams.

Britanski tim je proteklih dana navodno odbio Mercedesa vrijednu 10 milijuna eura, ali se očito u međuvremenu među gazdama malo češće čulo legendarno pitanje 'jesi li mi šta gledao za ono?'.

"Raduje me ako Mercedes vidi Valterrija kao mogućeg nasljednika Nice Rosberga. Oduvijek smo znali da je on jedan od najvećih talenata Formule 1, stoga nas je obradovalo kad smo spoznali da to uviđa i svjetski prvak", kazala je dalje Claire Williams.

Ona je naglasila kako Bottas može otići iz tima Williams ukoliko kao zamjenu za Finca nađu nekoga rejtinga Felipea Masse.

Pošto se Brazilac na dirljiv način upravo oprostio od Williamsa, treba li ovo značiti kako predstoji njegov povratak u staro društvo?

Francuski „L’Equipe“ piše kako su Williams i Massa ovih dana razgovarali o mogućem povratku. U tom bi slučaju njegov timski kolega bio mlađani Lance Stroll (18).

Kada se pak uspoređuje karijera Bottasa i Masse, valja kazati kako je 27-godišnji Finac u Formuli 1 od 2013. godine i do sada se devet puta peo na postolje. Ranije je bio pobjednik Formule 3.

Massa, kojemu je 35 godina, vozi od 2002. godine. U 252 utrke ostvario je 11 pobjeda, a na pobjedničko se postolje penjao 41 put. Imao je i 16 prvih startnih pozicija u karijeri. Prvu je utrku imao na VN Australije 2002., prvu pobjedu 2006. na VN Turske, a zadnji je put pobijedio 2008. u Brazilu.

Kopirati
Drag cursor here to close