RNK Split

Vulić preuzeo Split i najavio plasman u Europu

Sport / Flash | 13. 10. 2012. u 19:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnički nogometni klub Split predstavio je danas novog trenera Zorana Vulića. Iako se nagađalo da će Split preuzeti Robert Prosinečki, donedavni trener beogradske Crvene zvezde, uprava je ipak izabrala bivšeg trenera Hajduka Vulića.

Predsjednik kluba Slaven Žužul se na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare zahvalio dosadašnjem prvom treneru Tončiju Bašiću, istaknuvši da pod novim trenerom očekuje bolje dane.

"Od novog trenera očekujemo dobre rezultate i da ostvari ono što smo uoči sezone postavili kao cilj, a to je finale Hrvatskog kupa i nastup u Europi", rekao je Žužul.

Vulić, kojemu je posljednja trenerska dužnost u HNL-u bila ona u Istri 1961, a zadnjih godinu dana je pauzirao, je objasnio kako se sa Splitom dogovorio vrlo brzo:

- Danas su me nazvali i sve smo brzo dogovorili. Drago mi je da su se predsjednik i klub odlučili za mene. Ovdje su radili veliki Hajdukovi treneri poput Luke Kaliterne, Tomislava Ivića, Stanka Poklepovića i Ivana Katalinića, a ja sada nastavljam niz. Klub je fantastičan, ostavili su dobar dojam na mene i smatram da ću ispuniti ciljeve, te se uz malo sportske sreće plasirati u Europu.

Vulićevi pomoćnici bit će Goran Sablić i Goran Šušnjara.

Vulić je bio odličan obrambeni igrač, za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao je 25 utakmica, a tri puta je nastupio i za Hrvatsku. Kao trener karijeru je počeo 1998. godine u matičnom Hajduku, kojega je kasnije vodio u još tri navrata - 2000. - 2001., 2002. - 2004. i 2006. - 2007. godine.

Potom je 2008. godine preuzeo ruskog prvoligaša Luč Energija Vladivostok, 2009. se vratio u HNL preuzevši klupu Rijeke, koju je vodio samo nekoliko mjeseci, a u sezoni 2010./2011. vodio je pulsku Istru 1961.

Split je trenutačno tek sedmi na ljestvici s devet bodova manje od vodećeg Dinama, te jednim manje od gradskog suparnika Hajduka.

Kopirati
Drag cursor here to close