Bh. atletičari na EP

Vrcić: Bh. bacači nastavili tradiciju dobrih nastupa

Sport / Flash | 17. 07. 2016. u 06:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener i vođa tima atletske reprezentacije BiH koja nastupa na Europskom prvenstvu za mlađe juniore u Tbilisiju Mensur Vrcić zadovoljan je nastupima mladih bh. atletičara, posebno rezultatima bacača diska Nermina Štitkovca i Medihe Salkić.

Štitkovac se plasirao u finale u bacanju diska osvojivši četvrto mjesto u kvalifikacijama hicom od 57,14 metara, što mu je osobni rekord i sutra će nastupiti u finalu u 14 sati po srednjoeuropskom vremenu, dok je Mediha Salkić osvojila šesto mjesto s rezultatom 45,56 metara.

''Nastavljena je dugogodišnja tradicija dobrih nastupa bh. bacača u atletskim disciplinama. Od njih očekujemo dobre rezultate i na svjetskom prvenstvu u Keniji naredne godina. Ulaskom u dva finala na Europskom prvenstvu moramo biti zadovoljni imajući u vidu tešku financijsku situaciju u našoj zemlji'', izjavio je Vrcić za Fenu.

Bez plasmana u finale ostali su Belmin Mrkanović u utrci na 2.000 metara sa zaprekama, Sara Lucić u skoku uvis i Katarina Lemez na 800 metara.

''Nastup naših atletičara mogao je biti mnogo uspješniji da je Mrkanović trčao na nivou svojih najboljih rezultata. Od njega smo očekivali i neku od medalja, ali jednostavno nije imao svoj dan'', zaključio je Vrcić.

Kopirati
Drag cursor here to close