Nagrada za naslov

Vlada odobrila 15.000 KM za HŽRK Zrinjski, ali klub novac još nije dobio

Sport / Flash | 07. 03. 2014. u 13:03 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH donijela je u četvrtak nekoliko odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz "Tekuće rezerve Vlade Federacije" Proračuna FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu kulture i sporta za ostvarene sportske rezultate.

Sredstva u iznosu od 15.000 KM odobrena su Hrvatskom ženskom rukometnom klubu Zrinjski za osvojeno prvo mjesto u Premijer ligi BiH u sezoni 2012./2013.

Ta sredstva nagrada su za osvojenu dvostruku krunu u prošloj sezoni i više nego dobro će doći klubu koji osvaja trofeje iako radi praktično poluamaterski. Međutim, novac još nije na računu kluba.

“Taj prijedlog da se nagradi naš kolektiv Federalno ministarstvo kulture i sporta uputilo je još prije nekoliko mjeseci. No, nama uplata još nije stigla, a dok ne stigne, od fiktivnog iznosa nemamo ništa i mučimo se i dalje, kao što se muče svi sportski klubovi. Nadam se da će uplata brzo stići”, kaže za Bljesak.info predsjednik HŽRK Zrinjski Zdravko Vučić dodavši kako bi im taj iznos riješio puno problema.

“Mi smo čitavu prošlu polusezonu iznijeli s budžetom od 20.000 KM, a zna se da naš klub ima ekipu u Premier ligi i Prvoj ligi Federacije. Svakako da bi s tim novcem, uz manju pomoć sponzora, riješili sezonu do kraja. Uz to bi mogli nagraditi djevojke jer to su davno zaslužile”, dodao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close