Pripreme

VIDEO | Radovi izmijenili trasu utrke mostarskog polumaratona

Sport / Flash | 19. 03. 2017. u 09:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Konačna ruta '1. Mostar Half marathona - Central osiguranje' je jednim dijelom izmijenjena u odnosu na početnu ideju. Razlog tomu je izgradnja kolektora koji je zatvorio pola gradskih ulica", naveli su organizatori ovog događaja.

Relive 'Afternoon Mar 16th'

View my 21km ride Afternoon Mar 16th

Start utrke je sa mosta (Vojno) na rijeci Neretvi uzvodno od centra grada u prigradskom naselju Potoci. Prvih 10 kilometara staze vodi uz samu rijeku Neretvu, a cilj je ukazati na potrebu izgradnje staze za trčanje u ovom djelu grada.

Po samom ulasku u grad staza vodi Rudarskom ulicom, nakon čega se nastavlja ulicom Kralja Tomislava (Avenija). Nadalje staza ide lijevo u ulicu Kralja Zvonimira prolazeći neposrednom blizinom 'Parka nobelovaca' kao i parka 'Zrinjevac'. Nakon toga staza se odvaja desno na Španjolskom trgu prolazeći kraj zgrade Gimnazije.

Sudionici polumaratona dalje idu prema jugu Bulevarom sve do kružnog toka u Rodoču, a potom natrag gdje se skreće u Donju mahalu, kroz naselje Ograda, ulicom Rade Bitange, kroz Cernicu, te sudionici idu preko mosta Bunur.

Zatim staza ide ulicom Braće Fejića, te Mladena Balrode, nakon čega se odvaja lijevo prelazeći Neretvu preko Carinskog mosta nakon čega slijedi završni sprint i cilj u ulici Kardinala Stepinca ispred tržnog centra 'Mepas mall'.

Podsjetimo, prvobitna zamisao organizatora je bila da sudionici polumaratona trče preko nekoliko mostova (most 'Hasana Brkića', Lučki most, most Musala - Titov most, i Carinski most), ali brojni radovi po mostarskim ulicama natjerali su organizatore da pristupe izmjeni utrke.

"Dva tjedna prije zatvaranja prijava imamo preko 400 prijavljenih, što je mnogo više nego su i najoptimističnije prognoze najavljivale. Odličan odaziv za nas je još veća obaveza da sve prođe u najboljem redu", rekao je Franjo Lovrić iz udruge Kinezis koja je organizator ovog sportskog natjecanja.

Organizator je spremio niz nagrada, a posebno je zanimljiva nagrada za najbržeg Mostarca i Mostarku, kao i najbrži par, te najbrže studente Sveučilišta. Polumaraton će se održati 9. travnja, a potrebne informacije i prijave možete naći na stranici Kinezisa.

Kopirati
Drag cursor here to close