Neymar 'u sridu'

VIDEO | Na krilima izvrsnog Brazilca Barcelona protutnjala Gran Canariom

Sport / Flash | 14. 05. 2017. u 22:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hat-trickom Neymara na Gran Canariji, Barcelona je i dalje ostala u igri za prvaka Španjolske.

Kao što to često biva u španjolskoj La Ligi, dva najslavnija i najbolja kluba u zadnjem će kolu znati tko je od njih prvak.

Barcelona je protiv Las Palmasa imala samo jednu opciju - pobjedu. S dva gola u dvije minute, koje su u 25. i 27. postigli Neymar i Suárez, Blaugrana je načinila solidan kapital za nastavak utakmice.

Međutim, Las Palmas je uspio smanjiti na 1:2, golom Pedra Bigasa, ali su Katalonci kasnije s još dva gola Neymara otklonili sve dvojbe u vezi s pitanjem pobjednika.

Za razliku od Barcelone koja je proigrala kad je Luis Enrique najavio svoj odlazak iz kluba na koncu sezone, takav isti potez trenera Quiquea Setiéna značio je u Las Palmasu - to je to, gotovo je. Tako su se uglavnom i ponašali u nastavku sezone.

Više su ''sjedili na plaži'' i pili piña coladu, nego što su skupljali bodove. Na njihovu sreću, odličan prvi dio sezone, omogućio im je ležerno ponašanje u nastavku, bez strepnje od ispadanja u Segundu.

Inače, Luis Enrique u nedjelju je imao uistinu neobičan početak utakmice sa svojim timom. Prvo se Javier Mascherano ozlijedio na zagrijavanju, zbog čega je igrao Marlon, 21-godišnjak na posudbi iz Fluminensea.

Stoga je trener Barcelone uistinu još jednom imao peh s desnim bokom, s kojim kuburi sve od odlaska Danija Alvesa u Juventus.

Poziciju je protiv Las Palmasa prvo pokrivao Lucas Digne, a zatim i André Gomes, iako nijednome od njih to nije prirodna pozicija.

Barcelona u zadnjem kolu treba dobiti Eibara na svome Camp Nou, što za ekipu u ovakvoj formi zasigurno nije težak zadatak.

Pobijedi li pak Real u srijedu u zaostaloj utakmici Celtu u Vigu, njemu je za naslov prvaka u zadnjem kolu na gostovanju protiv Malage dovoljan i bod.

Kopirati
Drag cursor here to close