Gamper kup

VIDEO I Susret pun emocija: Barcelona nadigrala Chapecoense

Sport / Flash | 07. 08. 2017. u 20:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi nogometnog kluba Chapecoense dugo će pamtiti ovogodišnji Gamper kup kojim Barcelona tradicionalno započinje sezonu na Camp Nou.

Leo Messi i ostali najbolji igrača Barcelone na taj su način odali počast tragediji Chapecoensea, čiji su igrači stradali u zrakoplovnoj nesreći, ali i nesalomljivoj želji Brazilaca da nastave s natjecanjem na najvišoj mogućoj razini.

Barcelona je pobijedila rezultatom 5:0, a strijelci su bili Deulofeu, Sergio Busquets, Messi, Luis Suarez i Denis Suarez.

Bio je Chapecoense ujedno i „sparing” partner Barceloni u završnoj probi pred španjolski Superkup protiv Real Madrida, u nedjelju 13. kolovoza (uzvrat tri dana kasnije na Santiago Bernabeu).

Početak utakmice bio je uistinu emotivan, a početni udarac izveli su preživjeli igrači Chapecoensea Alan Ruschel, Neto i Follman.


Želeći im poručiti kako ih smatraju ozbiljnim protivnikom, igrači domaćina uistinu su igrali u visokom tempu, s mnoštvom lijepih akcija i efektnih golova.

Primjerice, kod vodećeg gola Luis Suarez i Rakitić izveli su brz dupli pas, nakon čega je Hrvat jednome igraču Chapecoensea prodao 'tunel', uposlivši samog Deulofeu na drugoj stativi, kome nije bilo teško načeti mrežu gostiju. Efektno je s 20-tak metara u lijevi gornji kut šutirao i Sergio Busquets za 2:0.

Messi je u nekoliko akcija i asistencija pokazao da će i u ovoj sezoni biti prava napast za protivničke obrane, a igra Barcelone pod 'komandom' Valverdea čini se vrlo zrelom i prilično teškom za čitanje.

Kopirati
Drag cursor here to close