101. izdanje

Vicenzo Nibali pobjednik Tour de Francea

Sport / Flash | 27. 07. 2014. u 20:34 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijan Vincenzo Nibali (Astana) pobjednik je ovogodišnjeg, 101. izdanja najveće svjetske biciklističke utrke "Tour de Francea", koja je završila u Parizu.

Nibali je slavio sa 7:37 minute prednosti ispred drugog Francuza Jean-Christophea Perauda (AG2R), odnosno 8:15 minute ispred trećeg, još jednog Francuza Thibauta Pinota (FDJ.fr).

Trijumfom na "Touru" Nibali je postao tek šesti vozač u povijesti biciklizma koji je pobijedio na sve tri trotjedne utrke, uz "Tour" to su još "Giro d'Italia" i "Vuelta a Espana". Na "Vuelti" je slavio 2010., a na "Giru" 2013. Prije njega to je uspjelo samo Francuzima Anquetilu i Bernardu Hinaultu, Belgijancu Eddyju Merckxu, Talijanu Feliceu Gimondiju i Španjolcu Albertu Contadoru.

Pobjednik posljednje, 21. etape vožene od Evryja do Elizejskih poljana u Parizu u dužini od 137.5 kilometara je Nijemac Marcel Kittel (Giant) koji je u završnom sprintu bio brži od Norvežanina Alexandera Kristoffa (Katjuša) i Litvanca Ramunasa Navardauskasa (Garmin). Kittel je i prošle godine pobijedio u posljednjoj etapi "Toura", a kao i lani i ove je godine utrku završio s četiri etapna slavlja.

Kopirati
Drag cursor here to close