Džudo

Vesna Vukoja viceprvakinja Balkana

Sport / Flash | 16. 07. 2014. u 10:23 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada članica JK Hercegovac Vesna Vukoja, reprezentativka BiH na prvenstvu Balkana održanom u bugarskom gradu Plovdivu okitila se titulom viceprvakinje Balkana u konkurenciji starijih pionira do 63 kilograma.

Mlada reprezentativka BiH bila je odlična i sigurna u svakoj borbi, a dokazala je to sjajnim tehnikama. U prvom kolu Vesna Vukoja je bila slobodna, da bi u drugom kolu dobila za protivnicu reprezentativku Srbije, Katarinu Ivanić (viceprvakinju Srbije) koju je pobijedila bez mnogo napora. U trećem kolu, odnosno u borbi za ulazak u finale Vukoju je dočekala reprezentativka Crne Gore, Gordana Bulatović koju je Vesna također dobila i plasirala se u finale.

U velikom finalu Vesna je pokazala da je spremna za velika djela, no nije bilo sportske sreće.

“Ostaje žal za najsjajnijom medaljom, ali ipak ne treba biti nezadovoljan jer je titula viceprvakinje Balkana ogroman uspjeh, naročito jer je ovo moj prvi izlazak na međunarodnu scenu. Upravo zato ova medalja je još veći uspjeh za mene. Nadam se da sam obradovala svog trenera, svoje roditelje i želim da se zahvalim svima, prije svega svom treneru, klupskim prijateljima i sparing partnerima koji su mi pomogli u treninzima i pripremama za Balkansko prvenstvo”, rekla je Vesna Vukoja.

Judo klub Hercegovac imao još jednu sjajnu predstavnicu, također državnu prvakinju i reprezentativku BiH, Sandru Sivrić.

Sivrić je bila u kategoriji preko 63 kilograma i s jednom pobjedom i dva poraza zauzela je peto mjesto. S obzirom da je i njoj ovo prvo natjecanje ovoga tipa, trener Majo Ćeško kaže da je zadovoljan njenim nastupom ali i naglasio kako je u oba poraza koja je doživjela bilo jako neizvjesno.

Prvenstvo Balkana u džudu za djecu (U15) održano je u gradu Plovdivu, u Bugarskoj. Sudjelovalo je 300 natjecatelja iz 9 zemalja -Srbija, Turska, Grčka, Rumunjska, Bugarska, Crna Gora, Albanija, Makedonija i Bosna i Hercegovina.

Kopirati
Drag cursor here to close