jk neretva

Vesna Vukoja trostruka prvakinja BiH

Sport / Flash | 11. 04. 2016. u 09:03 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je u Bihaću održano e državno judo prvenstvo za mlađu djecu i kadete. Na prvenstvu je nastupilo oko 350 natjecatelja iz 40 klubova sa područja cijele BiH. Tehnički organizator ovog turnira je bio JK “Una” Bihać.

Judo klub “Neretva” iz Mostara je napravio izvrstan rezultat osvojivši pet državnih medalja, od toga jedna zlatna, dvije srebrene i dvije brončane medalje.

Zlatnu medalju osvojila je Vesna Vukoja u kategoriji preko 70 kg, pobijedivši sve svoje protivnice na najveće moguće bodove i zasluženo odnijela titulu državne prvakinje BiH te se okitila zlatnom medaljom i peharom.

Srebrnom medaljom okitila se prošlogodišnja prvakinja BiH, Sandra Sivrić u kategoriji do 70 kg koja je do samog finala imala sve pobjede te u finalnoj borbi izgubila na osai komi.

Sivrić je sa samo jednim porazom ostvarila odličan rezultat obzirom na manjak treninga zbog ozljede i malog broja treninga i pripreme za državno prvenstvo. Zasluženo odnijela titulu viceprvakinje BiH za 2016.godinu.

Još jedna srebrena medalja i titula viceprvaka BiH za člana Neretve, Samuel Matijević u kategoriji do 90 kg je također imao sve pobjede i samo jedan poraz od predstavnika iz Banja Luke.

Naime ovo je njegova prva državna medalja iako trenera samo tri godine, Matijević je uz pomoć trenera i svojih klupskih kolega vrlo brzo napredovao i došao do ovog sjajnog rezultata kojeg su u klubu svi i očekivali.

Brončane medalje su osvojili Ante Galić u kategoriji do 66 kg i Srđan Ajvaz u kategoriji do 81 kg. Oni su imali manje sreće sa ždrijebom pa su ih od početka čekali vrlo dobri natjecatelji i favoriti za državnu medalju.

I pored tako takvog rasporeda oba Neretvina natjecatelja su imali samo jedan poraz i sve ostale pobjede te su se našli u samom vrhu prvenstva BiH za 2016.godinu, priopćeno je iz kluba.

'Treba naglasiti kako je i Vesni Vukoji i Srđanu Ajvazu ovo tek prva godina kadeta, a već su se našli među najboljim u ovom uzrastu. Trud, rad, disciplina i uzajamno pomaganje dovodi do zajedničkog napretka', ističe trener kluba, Majo Ćeško te dodaje:

'Sve pohvale za naše natjecatelje koji su dosta svoga vremena izdvojili za pripreme za državno prvenstvo, a pored toga nisu zapostavili školu niti druge obaveze. Obzirom da nemamo sjajne uvijete za treninge kao što većina judo klubova u državi ima, ove djevojke i momci svojim zalaganjem su postigli izvrsne rezultate. Još jednom sve čestitke cijeloj ekipi Neretve, njihovim roditeljima, HŠK Zrinjskom, na čelu sa Draganom Perićem koji nam je omogućio da imamo gdje trenirati i postizati ovakve rezultate'. 

Stopostotni u Splitu

Mlađi galebovi i galebice JK Neretve iz Mostara su u subotu nastupili na 25. međunarodnom judo turniru koji je održan u velikoj sportskoj dvorani na Poljudu u Splitu. Učinak mostarskih judaša je bio stopostotan.

Klub je imao svoja četiri natjecatelja koji su ostvarili izvrsne rezultate. Osvojene su četiri medalje, dvije zlatne i dvije srebrene.
Zlatne medalje:
• Lana Tole
• Petra Tole
Srebrene medalje:
• Iva Zovko
• Hrvoje Knezović
Natjecatelje su na ovaj turnir vodili trener Puljić i predsjednik kluba Križanac.

 

Kopirati
Drag cursor here to close