Grand Prix Croatia

Veselko Brkić osvojio turnir u Samoboru

Sport / Flash | 20. 01. 2015. u 09:42 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu i nedjelju u Samoboru je održan 24. karate Grand Prix Croatia, karate turnir koji slovi kao jedan od najjačih europskih turnira za kadete, juniore i mlađe seniore. Na turniru je nastupilo čak 1702 natjecatelj iz preko 20 zemalja.

Karate klub Zrinjski iz Mostara je nastupio s pet članova, a sa izuzetno jakog turnira, vratili su se kući sa dvije medalje.

Najuspješnije je bio Veselko Brkić koji se u kategoriji juniora -76 kilograma nakon 6 izuzetno teških borbi popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Na putu do zlata, Veselko je pobijedio niz konkurenata za medalju na europskom prvenstvu te dokazao da u Zurich ide kao jedan od favorita.

Važno je napomenuti da je i na ukupnoj listi svih juniora koji su nastupili na ovom jakom turniru Veselko zauzeo prvo mjesto i ponio titulu najboljeg juniora.
U nedjelju je na borilište izašla i njegova mlađa sestra Stela Brkić, koja je u kategoriji mlađih kadetkinja -45 kilograma osvojila 3. mjesto i pokazala kako diže formu za predstojeća natjecanja.

Ivor Krešić i Kristina Ćorić su zaustavljeni u borbama za treće mjesto, dok je Marin Brkić svoj nastup završio u prvom kolu porazom od srpskog reprezentativca.

Sljedeći vikend, reprezentativce Bosne i Hercegovine, braću Brkić čekaju završne pripreme za europsko prvenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close