godzilla junior

Verstappenu u Singapuru preko puta prešao ogromni varan!

Sport / Flash | 17. 09. 2016. u 12:48 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nesvakidašnja scena zbila se na trećem treningu Formule 1 u Singapuru. Vozač Red Bulla Max Verstappen je tijekom probne vožnje na stazi naletio na – ogromnog guštera!?

Kad je nizozemski vozač svome timu javio ni da je ispred sebe ugledao nezvanog gosta, ogromnog reptila, mnogi su pomislili da se šalio.

„Na stazi je ogroman gušter“, javio se radio vezom u boks svog tima Verstappen, koji je trening završio na drugoj poziciji, iza Nice Rosberga.

A dobio je šaljiv odgovor, kao da mu njegovi pretpostavljeni nisu vjerovali.

„Znači, licem u lice sa Godzillom“.

Sve se završilo uz osmjeh s obje strane.

Na relativno 'tijesnoj' gradskoj stazi u Singapuru i prošle je godine 'cestu prelazio' jedan nezvani gost. Radilo se o pijanom čovjeku koji očito više nije doživljavao svijet oko sebe. Policija ga je odmah uhitila i smjestila u zatvor, a kad je u pitanju mini Godzilla, teško da će ga policija smjestiti iza rešetaka.


Opasna zvijer

"Komodski varan" najveći je gušter na svijetu, koji prema izgledu, veličini, ali i snazi čeljusti i brzini prilikom lova, više podsjeća na aligatore i krokodile, nego na guštere.

Azija i Oceanija jesu njihovo prirodno stanovište i ima ih mnogo, međutim kako se ovaj primjerak našao u centru metropole kakva je Singapur, pa još na sred staze "instalirane" za Formulu 1, koja je postavljena danima uoči same utrke (nedjelja, 14:00), ostaje misterija.

Inače, poznata i kao "komodski zmaj", ovaj ogromni gušter je vrlo opasna životinja, kojoj napad na ljude nije stran, jer se radi o mesojedu. Nema otrov u zubima, poput zmije, ali je pljuvačka ovog reptila toliko zagađena bakterijama, tako da je najveći broj onih koji su preživjeli napad ove životinje dobio sepsu.

Kopirati
Drag cursor here to close