ode Ödegaard?

Veliki norveški talent prelazi iz Reala u Borussiju Mönchengladbach?

Sport / Flash | 07. 09. 2016. u 15:59 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od mnoštva 'talenata stoljeća, norveški junior Martin Ödegaard (1998. godište), mogao bi od početka 2017., odnosno nakon zimskog prijelaznog roka, zaigrati u Bundesligi, piše Bild, pozivajući se na informacije iz Borussije Mönchengladbach.

Naime, momak koji u Realu zarađuje najmanje dva milijuna eura godišnje, trebao je već ovoga ljeta prijeći u Borussiju, ali propisi FIFA-e su spriječili potpis ugovora, jer još nije bio punoljetan.

Ödegaarda je već kao 15-godišnjaka jurilo pola Europe, ali on sam i njegov otac kao savjetnik, odlučili su se za Real, koji mu je ponudio nevjerojatnu plaću od dva milijuna eura.

Ipak, u Realu ovaj mladić do sada nije igrao nikakvu ulogu, a kad zaigra, onda se to utakmice mlađih Realovih uzrasta ili rezervista.
Izgubio je i status člana A reprezentacije svoje zemlje, vraćanjem u redove nacionalne U21 vrste.

Menadžer Gladbacha Max Eberl pak napominje kako bi kod njih Ödegaard igrao Champions League utakmice, što zasigurno zvuči primamljivo.

Borussia je za zimu dogovorila i dolazak paragvajskog talenta Julija Villalbe, koji će ovih dana postati punoljetan, dok će norveški 'talent stoljeća' punih 18 godina imati u prosincu.

Uspije li za relativno mali novac dovesti obojicu vrsnih talenata, klub iz Mönchengladbacha može se u budućnosti nadati još nekom financijskom uspjehu kakav su ovoga ljeta zabilježili prodajom Granita Xhake Arsenalu, zaradivši najmanje 35 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close