Rođeni žele još

Velež želi svezati dvije pobjede, derbi u Gradačcu

Sport / Flash | 10. 09. 2016. u 06:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konačno je došao i taj dan – Velež je nakon 25. utakmica posta slavio. Ali bila je to 'samo' pobjeda protiv Seone u 2. kolu Federalnog kupa.

Puno važnije za Rođene bit će što prije upisati prvi trobod u Prvoj ligi FBiH, a prva sljedeća prilika zove se Budućnost koja u Mostar dolazi danas.

Tim iz Banovića je upisao dvije pobjede, obje kod kuće gdje su srušili Radnički i Orašje, a Mostarci ih čekaju oslabljeni – bez kartoniranih Denisa Zvonića i Adela Ajkunića.

Svežu li dvije pobjede, Mostari će to učiniti prvi puta nakon listopada 2014., kada su na Kup pobjedu protiv Viteza (2:0) nadodali trijumf protiv Radnika (3:0).

Derbi se igra u Gradačcu. Peti GOŠK ide četvrtoj Zvijezdi – duel je to dvaju trenera koji su radili na obje strane, Nedima Jusufbegovića i darka Vojvodića.

“Mi idemo u svaku utakmicu po pobjedu pa ćemo vidjeti što ćemo napraviti”, istaknuo je za Dnevni list šef struke Gabeljana Jusufbegović.

“Zvijezda je promijenila dosta nogometaša, imaju sad puno iskusnih, brzih igrača koji su nekad igrali u Premijer ligi, borili se za prvo mjesto. Vrlo su nezgodni, brzi, dribleri, opasni u polu kontri i kontri. Imaju iskustvo, ali i mladost i znanje. Ostaje nam boriti se”, dodao je .

Čapljina čeka treće Bratstvo, što za Hercegovce neće biti nimalo lagan zalogaj, ali oni svejedno vjeruju.

“Nije nas mazio raspored ove sezone”, rekao je trener Damir Borovac dodajući: “Ali odigrat ćemo kao protiv Travnika, svi igrači su spremni da pruže maksimum i pobijede tu utakmicu.”

Lider Rudar trebao imati nešto lakši posao kod posljednjeg Novog Travnika.

Prva liga FBiH, 6. kolo
Velež – Budućnost
Goražde – Radnički
Čapljina – Bratstvo
Bosna S. – Jedinstvo
Bosna V. – Travnik
Zvijezda – GOŠK
Nedjelja
Sloga – Orašje
Novi Travnik – Rudar
sve utakmice u 16.30

Kopirati
Drag cursor here to close