Skupština

Velež dobio novo rukovodstvo, a ostali stari problemi

Sport / Flash | 28. 01. 2016. u 14:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je 18.01.2016. godine u Mostaru održana četvrta Skupština Plivačkog kluba 'Velež' na kojoj je došlo do korjenitih promjena u samom rukovodstvu kluba. S obzirom na more nagomilanih problema sa kojima se ovaj kolektiv susreće, smatraju da su učinjene promjene više nego neophodne ukoliko se ne želi reagirati prekasno.

Na pomenutoj Skupštini je jednoglasnom odlukom za predsjednika Plivačkog kluba Velež izabran Zlatko Dužević.

Novoizabrano rukovodstvo u narednom periodu očekuje jako mnogo posla kada je u pitanju konsolidiranje redova i stabilizacija kluba jer problemi u kojima se klub nalazi iziskuju predan, transparentan i svakodnevan rad.

Poseban naglasak će biti stavljen na rad Škole plivanja, te su u skladu s tim već obavljeni razgovori sa eminentnim stručnjacima iz svijeta plivanja koji će uskoro preuzeti plivačku školu ovog kluba, te istu podignuti na jedan veći nivo.

Uz Školu plivanja su financije i uvjeti za rad gorući problemi sa kojima će se rukovodstvo morati temeljito uhvatiti u koštac. Sigurno je da posao koji čeka novo rukovodstvo nije nimalo lagan, ali imajući u vidu ogromnu želju, htjenje i entuzijazam ljudi koji su na sebe preuzeli sav teret kluba može se sa sigurnošću reći da će se truditi više nego što je to bio slučaj do sada.

Plivački klub 'Velež' je kolektiv koji je godinama pisao zlatne stranice mostarskog sporta i čiji je rad bio uvijek cijenjen i poštovan i van našeg grada. U tom tonu žele nastaviti graditi put ovog kluba kroz budućnost i iskreno se nadaju da ćemo u svojim nakanama i uspjeti.

Ovu priliku koriste da pozovu sve zainteresirane poštovatelje Plivačkog kluba 'Velež' da im se pridruže kako bi zajedničkim snagama vratili 'Velež' u mirnije vode.

Kopirati
Drag cursor here to close