Grbavica

Važna pobjeda 'Plavih' u trci za Europu

Sport / Flash | 16. 04. 2016. u 18:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara u 25. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili su ekipu Travnika sa 2:1 (2:1).

Ekipa trenera Edisa Mulalića u utrci za vrh ljestvice i nastup u Europi ostvarila je važnu pobjedu u još jednoj dobroj partiji na Grbavici.

Na samom početku utakmice gosti su neočekivanim vodstvom iznenadili "plave". Već u 4. minuti Nuhić je iskoristio slabu reakciju obrane i sjajno uposlio Zeca, koji je pobjegao pratiteljima i matirao nemoćnog vratata Kjosevskog.

Željezničar je poravnao rezultat 13 minuta kasnije. Lendrić je u solo prodoru izbio pred vratara Travničana Nurkovića i kada se očekivalo da će šutirati ka golu, loptu je dodao Miroslavu Stevanoviću, koji pogodio za izjednačenje.

Vodeći gol u 31. minuti za Željezničar postigao je Bekrić. Zolotić je šutirao sa 20-ak metara i pogodiio vratnicu, a do odbijene lopte najbrži je bio Bekrić koji je iskosa sa desne strane savladao nemoćnog Nurkovića.

U drugom polvemenu tempo igre je opao. Igrači Željezničara nisu uspjeli da povećaju vodstvo iako su u većem dijelu igre imali terensku inicijativu. Izglednije prilike za Željezničar u ovom dijelu igre imali su Miroslav Stevanović u 62. i Kosorić u 75. miniuti, ali su njihovi pokušaji otišli preko gola.

Na drugoj strani izgledniju priliku za izjednačenje u finišu utakmice imao je Jelić, ali je njegov šut zaustavio golman Kjosevski.

U narednom tjednu ekipu Željeznčara očekuju dva teška susreta. U prvom će u srijedu u Tuzli igrati polufinalani susret Kupa BiH protiv Slobode, a tri dana kasnije u 26. kolu Premijer lige "plave" na Koševu očekuje derbi sa gradskim rivalom Sarajevom.

Rezultati 25. kola nogometne BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Radnik - Zrinjski 0:1
Mladost - Olimpic 2:0
Velež - Drina 0:1
Željezničar - Travnik 2:1
Borac - Čelik 1:1

Nedjelja, 17 travnja:

15.30 Sloboda - Široki Brijeg
16.30 Vitez - Sarajevo
16.30 Slavija - Rudar

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close