Mi smo grubi faul

Uzbudljivo subotnje popodne: Od Engleske, preko Španjolske do Njemačke

Sport / Flash | 17. 05. 2014. u 11:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometne fanove čeka uzbudljivo subotnje popodne u kojem Atletico Madrid i Barcelona u međusobnom dvoboju odlučuju o prvaku Španjolske, Arsenal ide na Wembleyu po prvi veliki trofej (FA Cup) još od 2005. godine, a Borussia iz Dortmunda i Bayern igraju finale njemačkog kupa.

Atletico Madrid zadnji je naslov prvaka osvojio sad već davne 1996. godine kad su Vieri i ekipa pod vodstvom Antića digli trofej namijenjen pobjedniku lige. U međuvremenu su primat vratili Barcelona I Real Madrid, uz kratku uzurpaciju od strane Valencie i Deportiva.

Prije početka sezone malo tko je davao šanse za naslov bilo kojem klubu izvan protagonista El Clasica, ali je "drugi klub" iz Madrida pod vodstvom Diega Simeonea iznenadio nogometne fanove te u utakmicu s Barcelonom ulazi s dva boda prednosti i velikim optimizmom. Računica je vrlo jednostavna - Atleticu je dovoljan i bod, dok Barcelona mora pobijediti ako želi naslov u već otpisanoj sezoni.

Navijači Arsenala doživjeli su nebrojena razočaranja u zadnjih desetak godina. Nakon ere Henryja, Bergkampa i Vieire uslijedilo je preseljenje na Emirates stadion i nastupila je trofejna suša. Škrtarenje na transferima te inzistiranje na mladim i nedovoljno afirmiranim igračima Wengeru je opasno narušilo popularnost, tako da bi osvojeni trofej dobro došao francuskom stručnjaku. S druge strane, Hull City lovi svoj prvi FA Cup u povijesti kluba, stoga u utakmicu ulaze s jednakim, ako ne i većim, motivom kao i Gunners.

Naposljetku, u predvečer na Olimpijskom stadionu u Berlinu Borussia Dortmund i Bayern igraju za naslov pobjednika njemačkog kupa (DFB pokal). Karizmatični trener Borussije Jurgen Klopp je u posljednoj utakmici očitao lekciju Guardiolinoj momčad na Allianz areni te se nada ponoviti isto u današnjem finalu. Bavarci nakon osvojenog naslova prvaka love duplu krunu u sezoni od koje su mnogi očekivali još i više (konkretno, obranu naslova u Ligi prvaka) s obzirom na lanjsku dominaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close