Okršaj s Posušjem

Uz nova pojačanja košarkaši Čapljine u hercegovačkom derbiju traže prve bodove

Sport / Flash | 07. 11. 2013. u 00:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini u petak, 08. studenog, bit će odigran hercegovaški košarkaški derbi u kojemu će snage odmjeriti domaći igrači Čapljina-Laste i gosti iz Posušja.

Na pressici održanoj povodom ovog derbija, trener Čapljine Goran Perić najavio je pobjedu.

''Od večeras su s nama centar Ivan Krolo i play-maker Boško Stojaković, koji su s nama odradili i prvi trening. Posušje je ekipa koju jako dobro poznajemo, svjesni smo da su iskusni, a odlične igrače imaju na vanjskoj liniji gdje dominiraju Jelčić, Baković i Lovrić.

Ova utakmica nama mora biti prekretnica od koje ćemo krenuti s pobjedama. U Mostaru smo igrali jako dobro, puno bolje od prethodnih utakmica, a nedostajalo nam je malo iskustva i malo bezobrazluka da dobijemo tu utakmicu.

Nošeni time tvrdimo da nema razloga da ne odigramo i ovoga vikenda jednu dobru utakmicu i pokušamo ostaviti bodove u Čapljini'', rekao je trener Čapljine Goran Perić.

On je dodao kako vjeruje da će Nikola Vasojević dati od sebe puno više u ovoj utakmici jer je iza njega već par susreta, te da smatra da je igrač koji može pokriti sve tri vanjske pozicije.

''Iako smo s Posušjem odigrali dobro u pripremnim utakmicama morao sam igračima pojasniti da pripremne utakmice i prvenstvene utakmice nisu istu, te da Posušje sada sigurno neće odigrati kao u pripremnim utakmicama, kao i da je potreban jedan dodatan motiv svima da se osvoje bodovi u ovoj utakmici.

Ja kao trener moram narušiti ritam treniranja i pokušati na najbolji način uklopiti naša pojačanja koja su tek pristigla, kako bi ih na najbolji mogući način iskoristili u utakmici protiv Posušja'', zaključio je Perić.

Novo pojačanje u klubu je Ivan Krolo, rođen u Osijeku, gdje je započeo karijeru, nakon čega odlazi u Cibonu Zagreb, gdje se zadržava pet godina, potom u francuski Le Mans, onda se ponovno vraća u Osijek, nakon čega potpisuje ugovor s Dardom, a zadnje dvije godine u provodi u Grčkoj.

''Ovo ljeto sam bio bez kluba i trenirao sam sa KK ''Zadar'', kojemu se ovim putem zahvaljujem što su mi pružili priliku da treniram tri mjeseca s njima, gdje sam i čekao priliku za angažman.Bio sam u pogonu cijelo vrijeme te što se tiče forme nema problema'', rekao je kratko za Bljesak.info Krolo.

Marko Baković najavio je da je Čapljina spremna odigrati agresivno na svom terenu.

''Znamo kakvo je Posušje ekipa, igrali smo s njima četiri puta, i znamo da su iskusni. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo bodove na ovoj utakmici, stoga pozivam publiku da dođe u što većem broju i pomogne nam u ostvarivanju naše namjere'', rekao je Baković.

Kopirati
Drag cursor here to close