Pripreme u tijeku

Uskoro započinje malonogometna liga mjesnih zajednica općine Ljubuški

Sport / Flash | 12. 07. 2014. u 07:44 Z.D:

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskoro počinje tradicionalno Ijubuško malonogometno nadmetanje. Obavijaju se posljednje pripreme za malonogometnu karavanu koja godinama plijeni veliku pozornost brojnih posjetitelja i ljubitelja najprivlačnije sporedne stvari na svijetu.

Čekalo se da prođe Svjetsko nogometno prvenstvo, kako bi ljubitelji nogometa mogli pratiti najveći planetarni nogometni događaj, a potom i domaće natjecanje.

Ovogodišnja Unitrade malonogometna liga mjesnih zajednica općine Ljubuški je 11. i održava se neprekidno od 2004. godine. Prije tri godine došlo je do određene reorganizacije tako što je uvedeno da u Ligi sudjeluju momčadi mjesnih zajednica, a dotad je bilo natjecanje naseljenih mjesta.

To se moglo napraviti tako jer je na području općine došlo do osnivanja većeg broja mjesnih zajednica pa ima dovoljno momčadi za natjecanje kao i prije.

Očekuje se kako će biti oko 20 ekipa, lani su se natjecale njih 23. Prijave su se obavljale do petka, 11. srpnja, a nadalje do ponedjeljka, 14. srpnja, nakon čega će se pristupiti izvlačenju skupina.

Da bi se moglo prijaviti i sudjelovati, potrebno je uplatiti 200 KM kotizacije, a moguće je registrirati najviše 20 igrača. Prošlogodišnji pobjednik, a to je ekipa Graba, oslobođena je plaćanja kotizacije. Liga će startati u srijedu, 16. srpnja.

Ako neke mjesne zajednice nemaju mogućnosti same sastaviti svoju ekipu, dopušteno je da dvije ili najviše tri mjesne zajednice osnuju jednu momčad, pod uvjetom da su teritorijalno povezane ili su prije bile u sastavu iste mjesne zajednice.

Sustav natjecanja se sastoji od dva dijela: prvi dio je igranje po skupinama svatko sa svakim, a drugi dio od četvrtflnala pa nadalje je na ispadanje u kojem sudjeluju po dvije najbolje momčadi iz svake skupine.

Momčadi koje osvoje prvo, drugo i treće mjesto bit će nagrađene peharima i kompletima od po 14 zlatnih, srebrnih i brončanih medalja. Osim toga pobjednik će dobiti garnituru od 12 trenirki, drugoplasirani komplet od 12 dresova i trećeplasirani nogometnu loptu.

Uz glavnu ligu igrat će se i takozvana mala liga, a to je natjecanje dječaka do 16 godina starosti.

Sve u svemu, Ljubušake uskoro očekuje novo nogometno ludilo koji će sigurno privući veliki broj gledatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close