Isprika obitelji

Urednica časopisa koji je objavio 'intervju' sa Schumacherom dobila otkaz

"Ovaj neukusan i obmanjujući članak nikada se nije trebao pojaviti. Ni na koji način ne zadovoljava standarde novinarstva koje mi i naši čitatelji očekujemo", rekla je Bianca Pohlmann, direktorica medijske grupe Funke.
Sport / Flash | 23. 04. 2023. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Urednica njemačkog časopisa koji je objavio umjetnom inteligencijom generirani 'intervju' sa sedmerostrukim svjetskim prvakom Formule 1 Michaelom Schumacherom dobila je otkaz, dok se izdavač časopisa ''Die Aktuelle'' ispričao obitelji legendarnog vozača, piše BBC.

"Ovaj neukusan i obmanjujući članak nikada se nije trebao pojaviti. Ni na koji način ne zadovoljava standarde novinarstva koje mi  i naši čitatelji očekujemo", rekla je Bianca Pohlmann, direktorica medijske grupe Funke.

Dodala je da će kao rezultat objave ovog članka biti povučene neposredne kadrovske posljedice. "Glavna urednica Die Aktuelle Anne Hoffmann, koja je bila novinarka lista od 2009. godine, od danas će biti razriješena dužnosti", precizirala je Pohlmann, prenosi Hina.

Časopis "Die Aktuelle" u posljednjem broju objavio je na naslovnoj stranici fotografiju nasmijanog Schumachera uz naslov "Michael Schumacher, prvi intervju". Ispod naslova stoji da je "zvučalo varljivo stvarno", a u članku se navodi da je citate proizvela umjetna inteligencija.

Obitelj je za Reuters potvrdila da planira podnijeti tužbu.

Schumacher je 29. prosinca 2013. doživio nesreću na skijanju u Francuskoj i zadobio teške ozljede glave, nakon čega je mjesecima bio u induciranoj komi iz koje se probudio u lipnju 2014. godine.

U toj je nesreći zadobio oštećenje mozga i život mu je u opasnosti. Službenih informacija o njegovom zdravstvenom stanju je malo, što ljuti njegove brojne obožavatelje i ljubitelje sporta, a jedan od najboljih vozača svih vremena od nesreće se nije pojavljivao u javnosti.

Podaci o stanju 54-godišnjeg Schumachera su rijetki, no Netflix je 2021. snimio dokumentarac u kojem je sudjelovala vozačeva supruga Korina. Tada je rekla da žive zajedno u kući te da je Schumacher na terapiji, kao i da svi moraju poštivati ??privatnost obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close