Ogorčeni postupcima

Uprava GOŠK-a: Pojedinci žele da GOŠK istupi iz Prve lige FBiH

Sport / Flash | 07. 09. 2015. u 09:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Upravnog odbora NK GOŠK Gabela usvojeno je izvješće o radu i rezultatima nakon odigrana 4 kola ovogodišnjeg prvenstva. Izvješća su podnijeli Faruk Kulović, šef Stručnog stožera Seniorske momčadi i Ante Katavić, koordinator za rad omladinskih selekcija Kluba.

Ocjenjeno je da su rezultati Seniorske i Kadetske momčadi ispod Plana, a da rezultati Juniorskog tima sa 100% učinkom i sve 4 pobjede predstavljaju već treću godinu kontinuitet superiornosti ove selekcije GOŠK-a u Prvoj ligi Federacije BiH.

Isaknuta je puna podrška treneru Faruku Kuloviću da, koristeći klupski Disciplinski pravilnik, jasno da do znanja svim igračima da nitko nije nezamjenjiv i da će primanja igrača biti dosljedno usklađena s rezultatima.

Zbog narušavanja klupske discipline i neopravdanih izostanaka s treninga Upravni odbor je zadužio Disciplinsku komisiju Kluba da provede disciplinski postupak prema najiskusnijem i najbolje plaćenom igraču Željku Malčiću, a do okončanja postupka mogućnost njegovih nastupa za Seniorsku momčad GOŠK-a ovisit će od odluke trenera Kulovića. O sankcijama za ostale igrače koji klupske interese podređuju svojim osobnim odlučit će trener i Disciplinska komisija.

Članovi Upravnog odbora su upoznati sa procesom istrage policijskih tijela pokrenutoj po anonimnoj prijavi sudaca i službenih osoba na utakmici između FK Mladost i GOŠK odigranoj u Doboj-Kaknju 07. 06. 2015. godine.

Iako se NK GOŠK Gabela zalaže za to da se svi problemi rješavaju u okviru nogometne organizacije daje se puna podrška tijelima za provedbu zakona da u okviru zakonskih propisa učine sve kako bi iz nogometnog sporta bili eliminirani svi oni koji eventualnim kriminalnim radnjama truju odnose ne samo u sportu, nego i u BiH društvu u cjelini.

Primajući k znanju kazne koje su zbog propusta u organizaciji utakmice 1. kola ovogodišnjeg prvenstva izrečene od strane Disciplinske komisije Nogometnog saveza Federacije BiH NK GOŠK i sportskom direktoru Luji Iliću, Upravni odbor je dao podršku praksi dosljedne primjene propisa Nogometnog saveza Federacije BiH, uz izražavanje nade da će i ubuduće biti primjenjivani isti kriteriji jednako za sve klubove i pojedince.

Prihvaćajući kaznu za GOŠK zbog propusta u organizaciji utakmice 1. kola, Upravni odbor je osudio postupak sportskog direktora Luje Ilića koji je nakon završetka utakmice fizički napao pomoćnog suca zbog čega je suspendiran na dužnosti sportskog direktora i člana Upravnog odbora do okončanja žalbenog postupka pred tijelima Nogometnog saveza Federacije BiH.

''Ostajući i dalje u uvjerenju da se nastavlja specijalni odnos službenih osoba Nogometnog saveza Federacije BiH prema GOŠK-u izražena je nada da strogoća prema našem Klubu nije motivirana krajnjim namjerama i eventualnom željom neprijateljski nastrojenih pojedinaca da GOŠK, kao klub sa stogodišnjom tradicijom, istupi iz Prve lige Federacije BiH'', navodi se u priopćenju NK GOŠK Gabela.

Kopirati
Drag cursor here to close