Na odlasku

UFC: Mirko Filipović suspendiran zbog dopinga!

Sport / Flash | 12. 11. 2015. u 09:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je stigao šokantni odgovor Američke Antidopinške Agencije (USADA), koja je obavijestila Mirka Filipovića, kao i organizaciju UFC, da je njegov meč s Anthonyjem Hamiltonom otkazan. Kao razlog su naveli suspenziju zbog sumnje u potencijalno kršenje antidopinških propisa!

"UFC objavljuje da je zakazani meč između Mirka Cro Copa i Anthonyja Hamiltona u Seulu u Južnoj Koreji otkazan. Američka antidopinška agencija (USADA) obavijestila je Mirka Filipovića i UFC da je privremeno suspendiran zbog moguće zlouporabe pravila antidopinške agencije. USADA, neovisno tijelo koje provodi antidopinšku politiku, pobrinut će se oko rezultata i odrediti posljedice u slučaju Cro Copa. Dodatne informacije bit će pravovremeno objavljene", stoji u priopćenju UFC-a.

Premda nije tajna da je Cro Cop primao lijekove te veliku količinu raznih koktela i krvnih plazmi u svrhu što bolje pripreme za meč s Hamiltonom, trenutačno nema informacija kada je testiran, na što je ''pao'' i kako je uopće ''pao'', piše Jutarnji list.

Kako god, dok se ne rasvijetle pojedinosti, ovo će ostati prvi zabilježeni slučaj suspenzije jednog borca otkad je UFC uz asistenciju USADA-e uveo novu, strožu politiku borbe protiv dopinga.

Evo što kaže Filipović na svojoj Facebook stranici:

Evo prvi dan mirovine i odmah problemi.prvi sam valjda borac kojeg su suspendirali nakon odlaska u mirovinu.valjda im je...

Posted by Mirko Filipovic on 12. studeni 2015
Kopirati
Drag cursor here to close