homofobne uvrede?

Udruga za zaštitu prava homoseksualaca stala u zaštitu Ronalda

Sport / Flash | 21. 11. 2016. u 14:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska udruga homoseksualaca Arcópoli zahtijeva pokretanje istrage zbog sumnji na homofobno vrijeđanje Cristiana Ronalda od strane protivničkih igrača na utakmici Reala protiv Atletica, protekle subote.

Arcópoli je uputio pismo ligaškom nogometnom savezu (LFP) u kojem navode kako su Koke i društvo nazivali Ronalda pederom ("maricón“).

Radio „Cadena Ser“ i neki drugi mediji navode kako je uistinu Ronaldo bio žrtvom homofobnih komentara na Estadio Vicente Calderón, za vrijeme utakmice koju je Real dobio s uvjerljivih 3:0, a Portugalac je postigao sva tri gola za kraljevski klub.

Arcópoli se neumorno zalaže za zaštitu prava homo, bi i transseksualaca, a ukoliko savez pokrene istragu i pokaže se kako su bili u pravu, mogao bi se uključiti i odbor španjolskog parlamenta za borbu protiv nasilja, pišu mediji.

Kaže li slika 'nešto'? Ronaldo se susreće sa svojim marokanskim prijateljem Badrom Harijem

Homofobni napadi u Primera División (posebno na Ronalda) nisu nikakva nova pojava.

Yago Blando, koordinator udruge Arcópoli, smatra kako je nogomet najnesigurnije mjesto za homoseksualce ili one za koje se drži da su takve seksualne orijentacije.

"Ne možemo se tako i dalje ponašati. Čini se kako ni klubovi ni nogometaši ne pridaju velik značaj tom fenomenu koji promovira mržnju", navode iz Arcópolija.

Kopirati
Drag cursor here to close