Ciljuge

U Živinicama se otvara sportski aerodrom Ciljuge

Sport / Flash | 26. 06. 2012. u 12:41 Dario Matić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Radio Kameleona, održana je konferencija za novinare povodom svečanog otvaranja sportskog aerodroma „Ciljuge“ koja će se održati 30. lipnja 2012.godine.

Prisutnima se obratio Šerif Salkić predsjednik UART FENIX, koji je ukratko predstavio udruženje i protokol svečane ceremonije otvaranja sportskog aerodroma „CILJUGE“.

Uređenjem i registriranjem Ciljuga kao sportskog letilišta stekle su se velike mogućnosti za razvoj zrakoplovnog sporta, edukaciju mladih ljudi sa područja TK i šire (edukativne ekskurzije, osnivanje klubova modelarstva, jedriličarstva, padobranstva, zmajarstva i drugih srodnih sportskih klubova). Time bi grad Živinice a samim tim i TK postali centar zrakoplovnih sportova u BiH.

Zbog ograničenja na Međunarodnom aerodromu Tuzla letilište Ciljuge bi se u budućnosti koristilo za promet generalnog zrakoplovstva (mali i poslovni avioni), objekti za smještaj generalnog zrakoplovstva, radionice za servisiranje generalnog zrakoplovstva kao i mnogi drugi sadržaji vezani za isto.

Zbog blizine Slanih jezera u Tuzli, jezera Bašigovci, Modrac i Bistarac; planina Ozren, Konjuh i Majevica te drugih turističkih lokacija, letilište Ciljuge su veoma atraktivne za korištenje u turističke i promotivne svrhe. Pored letilišta na lokaciji se mogu organizirati razni sportski, kulturni, gospodarski, turistički i drugi objekti i sadržaji.

Da bi u potpunosti krunisali ovaj naš ne tako mali uspjeh odlučili smo da 30.06.2012.godine organiziramo manifestaciju svečanog otvaranja sportskog letilišta „CILJUGE“ u Živinicama, ističe Salkić.

Svečana ceremonija otvaranja je 30. lipnja 2012.godine sa početkom u 14:00 sati, a već od 14:30 sati održati će se tehnički zbor, razgledanje aviona i druženje s pilotima.

Na samoj manifestaciji bit će prikazano preko 30 aviona i jedan helikopter.

Stoga organizatori pozivaju sve građane TK-a, da dođu u subotu i svečano prisustvuju svečanosti otvaranja sportskog aerodroma „Ciljuge“.

Kopirati
Drag cursor here to close