Europol

U velikoj antidopinškoj akciji uhićene 234 osobe

Zaplijenjeno je 3,8 milijuna zabranjenih stimulansa i krivotvorenih lijekova, što uključuje dopinške supstance i razne dodatke prehrani.
Sport / Flash | 09. 07. 2019. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istražitelji i policija iz 33 države udružili su snage u velikoj antidopinškoj akciji Viribus kako bi se spriječilo trgovanje dopinškim supstancama i krivotvorenim lijekovima.

Istragu vode talijanska i grčka policija, a u njoj sudjeluje Interpol, Europski ured za borbu protiv prijevara (OLAF), Svjetska antidopinška agencija (WADA), a akcijom koordinira Europski policijski ured Europol, javlja Hina.

U Europi je otkriveno devet ilegalnih laboratorija i zaplijenjeno je 24 tone steroidnog praška. U akciji je razbijeno 17 organiziranih skupina, uhićene su 234 osobe i pokrenuto je 839 sudskih postupaka. Zaplijenjeno je 3,8 milijuna zabranjenih stimulansa i krivotvorenih lijekova, što uključuje dopinške supstance i razne dodatke prehrani, objavio je u ponedjeljak Europol.

U akciji Viribus sudjelovale su 23 države članice Europola (Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Finska, Francuska, Grčka, Njemačka, Mađarska, Irska, Latvija, Litva, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovenija, Španjolska, Velika Britanija), te deset drugih zemalja (Albanija, BiH, Kolumbija, Island, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Švicarska, Ukrajina i SAD), javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close