Asmir Begović

Nogometaš želi izgraditi centar za djecu s tjelesnim teškoćama u Mostaru

Golman u razgovoru za Al Jazzeru rekao je kako je u ozbiljnim pregovorima sa Gradom Mostarom kako bi se uskoro otpočelo sa izgradnjom spomenutog centra.
Sport / Flash | 31. 12. 2018. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački golman Asmir Begović u Mostaru želi izgraditi sportski centar za djecu s tjelesnim teškoćama.

Golman u razgovoru za Al Jazzeru rekao je kako je u ozbiljnim pregovorima sa Gradom Mostarom kako bi se uskoro otpočelo sa izgradnjom spomenutog centra.

''Već neko vrijeme smo u ozbiljnim razgovorima sa Gradom Mostarom i vjerujem da ćemo već s početkom sljedeće godine preći u drugu fazu projekta koja uključuje i početak izgradnje centra. Ideja je da Fondacija izgradi i vodi centar koji bi bio otvoren za djecu s teškoćama u razvoju iz čitave BiH, ali i sve školarce u Mostaru, a sve kako bi smo stvorili uslove za razvoj masovnog sporta. Želja mi je da rad Fondacije podignem na jedan veći i ozbiljniji nivo, a mislim da je ovo savršen način i da bismo tako napravili veliku stvar za generacije koje dolaze'', rekao je Begović.

Begović koji je vratar Zmajeva i engleskih klubova, pokrenuo je i kamp, zatim i Akademiju za mlade mladih golmana u Sarajevu, a u planu ima i širenje na gradove širom BiH.

''Kamp je stvarno bio iznad svih očekivanja i kada je u pitanju odziv, ali i kvalitetu polaznika. Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa svima njima, jer se još jednom potvrdilo da uz dobre uvjete talenti lako izlaze na površinu. Nakon toga smo krenuli i s Akademijom, u kojoj smo se opet fokusirali na kvalitetu, a ne na broj članova. Već nakon nekoliko mjeseci vidimo očigledne rezultate, a naši golmani zanimljivi su i domaćim i stranim klubovima. Za sljedeću godinu imamo još ozbiljnije i veće planove, vrlo vjerojatno kampove u BiH, ali i u inozemstvu, te moguće širenje Akademije'', kaže Begović za Al Jazzeru.

Kopirati
Drag cursor here to close