Bolt želi u legendu

'U Londonu po četiri zlata'

Sport / Flash | 19. 11. 2011. u 12:52 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbrži čovjek današnjice Jamajčanin Usain Bolt izjavio je da će pokušati ući u legendu i na olimpijskim igrama u Londonu osvojiti četiri zlatne medalje.

Trostruki olimpijski pobjednik iz Pekinga 2008. želi u Londonu trčati u nacionalnoj štafeti Jamajke na 4x400 metara, pored "standardnih" sprinterskih disciplina na 100, 200 i štafeti 4x100 metara, u kojima je vlasnik svjetskih rekorda, prenosi Tanjug.

"Ako budem u formi, definitivno ću trčati i 4x400 metara. Osvojiti četiri olimpijska zlata zlata i ući u legendu bilo bi nešto zaista posebno", rekao je Bolt.

Jamajčanin je objasnio da ga je njegov timski kolega i dobar prijatelj Jermaine Gonzales uvjerio da pokuša dostići legendarne američke sprintere Carla Lewisa i Jessea Owensa, koji su osvojili po četiri zlatne medalje na jednim olimpijskim igrama.

Dvadesetpetogodišnji Bolt je dodao da namjerava produžiti karijeru za godinu dana i natjecati se na prvenstvu svijeta 2017. Ranije je najavio da će se povući sa staze poslije OI u Brazilu 2016. godine.

"Ako na igrama 2016. sve prođe po planu, nastavit ću se natjecati i sljedeće godine. Moguće je, međutim, da ću tada trčati samo na 200 metara, jer mi ta disciplina najviše leži", poručio je Bolt.

Kopirati
Drag cursor here to close