Udruženje "Bistro!"

U listopadu dva natjecanja u ribolovu za seniore u disciplini "lov ribe udicom na plovak"

Sport / Flash | 06. 10. 2015. u 09:23

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo natjecanje, koje će biti održano 10. listopada, je Prvenstvo Kantona Sarajevo revijalnog karaktera, a u povodu završetka izgradnje natjecateljske staze na jezeru.

Posljednje natjecanje ekipa iz svih ribolovnih udruženja sa područja Kantona Sarajevo je održano prije devet godina.

Ovo je pokušaj da se vrati tradicija održavanja ovakvih natjecanja, a ujedno je i prvo takvo natjecanje koje se održava na teritoriji Kantona.

''Povod je i završetak izgradnje natjecateljske staze na kojoj je omogućen pristup i invalidnim osobama, gdje smo pomoć dobili od Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH. Veliku pomoć smo imali i od naših članova, ali i prijatelja iz drugih sarajevskih udruženja ribolovaca. Zbog toga i organiziramo ovo natjecanje na kojem će u prvom planu biti druženje'' kazao je predsjednik Udruženja "Bistro!" Adnan Osmanagić.

Vikend poslije tog natjecanja, 17. listopada, bit će održan prvi kup U.G. "Bistro!".

Prvi kup U.G. "Bistro!"

Na kup "Bistro!" su pozvane ekipe iz najuspješnijih ribolovnih udruženja u BiH, gdje su mnoge od njih predstavljale državu na međunarodnim natjecanjima, ili su njihovi pojedinci bili reprezentativci BiH.

Natjecat će se ekipe iz Sarajeva, Jajca, Vogošće, Zenice, Istočnog Sarajeva, Tešnja, Žepča, Ilijaša, Banja Luke i Jablanice. Oba takmičenja je pomoglo Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

''Dolazak iskusnih natjecatelja koji su se natjecali na mnogim natjecateljskim stazama u BiH i u svijetu ćemo iskoristiti da od njih dobijemo sugestije kako da napravimo stazu što boljom. . Sve će to doprinijeti popularizaciji ovog sporta i rekreacije. Sada ribolovci iz Kantona Sarajevo imaju jednu malu, lijepu, i uređenu vodu gdje mogu doći na izlet s obitelji, uhvatiti i kapitalnu ribu, a gdje i udruženja mogu organizirati natjecanja, ali i male škole ribolova'' rekao je potpredsjednik Udruženja "Bistro!'' Senad Kapo, priopćeno je iz tog udruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close