kaiser franz

U jeku istrage o pranju novca Beckenbauer operirao srce

Sport / Flash | 04. 09. 2016. u 21:48 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najslavnijih njemačkih i europskih nogometaša, Franz Beckenbauer, podvrgnuo se u subotu operaciji srca, javljaju njemački portali.

Ova operacija nije posljedica akutnih problema, nego je odranije planirana, napominje se.

Beckenbauer je u novije vrijeme došao u žižu interesa javnosti zbog istrage koja se protiv njega vodi zbog moguće umiješanosti u pranje novca.

Naime švicarsko tužiteljstvo je pokrenulo istragu o njemačkom nogometnom velikanu, a odgovarajuća potvrda o tome objavljena je u medijima.

"U ime tužiteljstva Švicarske, potvrđujem da je u tijeku istraga koju ste spomenuli u svom članku", izjavila je glasnogovornica tužiteljstva potvrdivši tako pisanje online izdanja "Spiegela".

Kako piše "Der Spiegel", Beckenbauera se sumnjiči za pranje novca i zlouporabu povjerenja dok je bio šef organizacijskog odbora njemačke kandidature za domaćina svjetskog prvenstva 2006.

Njemački mediji pišu i da je izvršen pretres Kaiserove kuće u austrijskom Salzburgu, gdje zadnjih godina živi.

U listopadu 2015. "Der Spiegel" je pisao kako je Njemačka iskoristila tajni fond od 10 milijuna švicarskih franaka (6,7 milijuna eura) za kupnju glasova kojima je dobila domaćinstvo SP-a 2006.

Taj je fond popunio na zahtjev Franza Beckenbauera bivši šef Adidasa Robert Louis-Dreyfus nešto prije ljeta 2000. kada je Njemačka dobila domaćinstvo SP-a tijesnom pobjedom nad Južnoafričkom Republikom s 12 – 11 u glasovima.

FIFA je već u ožujku počela istragu protiv nekoliko čelnih ljudi organizacije Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj. Prošlog listopada je Beckenbauer izjavio da je „napravio pogrešku“ prilikom kandidature, ali je odbacio optužbe o korupciji.

Beckenbauer je operiran u jednoj klinici na jugu Njemačke, kako se navodi, a za vrijeme višesatne operacije ugrađen mu je najmanje jedan bajpas.

U bolnici će provesti najviše deset dana, navodi se dalje, a interesantno je kako je Beckenbaurer nedavno, upravo zbog termina za operaciju, odgodio svoj nastup na jednoj izložbi u Zürichu, gdje je planirao prezentirati vina iz svojih južnoafričkih vinograda.

Ako već Švicarci vode istragu protiv tebe, bolje i na operaciju srca nego u Zürich…

Kopirati
Drag cursor here to close