Europsko prvenstvo

Tuka: Nadam se medalji u Amsterdamu

Sport / Flash | 04. 07. 2016. u 14:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amel Tuka jedan je od pet predstavnika Bosne i Hercegovine na europskom prvenstvu koje 6. srpnja počinje u Amsterdamu.

Iako još nije u punoj natjecateljskoj formi, Tuka navodi da će dati sve od sebe da na EP-u dođe do medalje.

''Kako kaže moj trener, moja trenutna forma je negdje na 85 do 90 posto, jer želimo biti u Riju spremni 100 posto. Trenirao sam naporno sve do jučer, tako da sada slijedi blago opuštanje i odmor uoči europskog prvenstva. Ja se osjećam dobro, pun sam od treninga, iako znam da nisam u svojoj top formi. No, dat ću sve od sebe kako bih ostvario što bolji plasman na ovom europskom prvenstvu koje će biti izuzetno jako i gdje će biti svi najbolji osamstometraši iz Europe.

To meni predstavlja izazov jer se ja želim natjecati s najboljima kako bih dao sve od sebe. Znam da sam postavio ljestvicu visoko osvajanjem medalje na svjetskom prvenstvu, zato sada svi očekuju medalju i na europskom, i to je normalno. Ja se iskreno nadam jednoj od medalja, zato i idem na europsko prvenstvo, idem po prvu medalju za sebe i svoju BiH na europskim prvenstvima na otvorenom'', kazao je Tuka, a prenosi Atletski savez BiH.

Smatra da je prvi favorit za titulu na 800 metara Pierre Ambroise Bosse.

''Bosse se sprema baš za europsko prvenstvo jer želi biti prvak Europe i on će biti jedan od favorita svakako. Ali, trče se tri utrke u četiri dana, to je već druga priča i svatko može iznenaditi i naći se među tri najbolja. Ukoliko utrka bude brža sve je moguće, pa čak i da se obori rekord europskih prvenstava'', zaključio je najbolji bh. atletičar.

Kopirati
Drag cursor here to close