revitalizacija

Tri kluba zajednički u obnovu terena u Raštanima

Sport / Flash | 25. 02. 2016. u 11:02 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ragbi klub Herceg, NK Mostar, HNK Bjelopoljac su prošle subote u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održali prezentaciju projekta revitalizacije nogometnog/ragbi terena u Raštanima.

Prezentacijom su obuhvaćeni svi aspekti i potencijali revitalizacije. Kao jedan od osnovnih ciljeva, osim potreba navedenih klubova, navedena je potreba za javnim travnatim terenom koji bi služio za tjelesne pripreme svim sportašima, te rekreativcima za održavanje sportskih navika zdravog života.

Blizina terena središtu grada i popularnoj biciklističkoj ruti omogućava pristup ovome terenu i biciklom što ga čini još zanimljivijim svim populacijama Mostara.

Potrebna ulaganja su u obnavljanje travnjaka, izgradnju natapajuće vodovodne mreže, sadnja stabala sa svrhom burobrana, te ulaganje u postojeći polivalentni objekt sa svlačionicama, skladištem za rekvizite i ostalim potrebnim pratećim sadržajem.

Predstavnici klubova su kao prioritet naveli obnavljanje travnjaka i izgradnju natapajuće mreže, dok bi se ostale potrebe mogle obnoviti u drugoj fazi.

Predstavnici klubova su naveli nekoliko sportaša koji su ponikli upravo na ovome terenu ili su ga koristili za svoje pripreme poput Tonija Šunjića, braće Karačić, Damira Belje, Igora Prskala, Davora Konjevoda itd.

Koristi koje Mostarci imaju od realizacije ovoga projekta su mnogostruke. Sami klubovi bi imali puno veći broj aktivnih članova, imali bi kvalitetan teren za održavanje natjecanja, a škole bi imale travnati teren za natjecanja iz raznih sportova, priopćeno je s ove prezentacije.

Nakon nje Ragbi klub Herceg je održao svoju redovitu skupštinu na kojoj su izabrana nova upravna tijela. Izabran je novi Upravni i nadzorni odbor. Za novoga predsjednika Upravnog odbora Ragbi kluba Herceg izabran je Josip Vukoja.

Kopirati
Drag cursor here to close