trumpu crveni karton

Trener Werdera Nouri pogođen mjerama zabrane ulaska u SAD

Sport / Flash | 30. 01. 2017. u 21:11 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko bi u ovome trenutku jedan od najuglednijih bundesligaša, Werder iz Bremena, trebao ići na turneju ili pripreme u SAD, njihov trener Alexander Nouri, zbog Trupmovih dekreta, morao bi ostati u Njemačkoj.

Naravno, jasno je da u tom slučaju ne bi bilo ništa od potencijalnog odlaska kluba u Ameriku, jer koja će već ekipa ići na put bez svoga trenera...

Alexander Nouri (37) ima i iransko državljanstvo, a pošto je američki predsjednik suspendirao sva putovanja u SAD iz sedam zemalja, poglavito iz arapskoga svijeta, jasno je da se ova zabrana ulaska teoretski odnosi i na trenera Werdera.

Nouri u Americi ima članove obitelji i veliki broj prijatelja, a svojedobno je igrao i za američki klub Seattle Sounders. Ništa mu to ne bi pomoglo ukoliko bi sada planirao posjet obitelji ili prijateljima.

"U sportu bi američki predsjednik za svoje nesportsko ponašanje dobio crveni karton", izjavio je Alexander Nouri, dodavši kako on osobno ima veliko povjerenje u demokratski sustav koji vlada u Njemačkoj - zemlji njegova rođenja, ali je zabrinut što se sva demokratska dostignuća u ovome trenutku naprosto gaze.

Ovaj mladi trener rođen je u mjestu Buxtehude, a otac mu je u Njemačku došao iz Irana.

Direktor Werdera Klaus Filbry izjavio je kako klub u potpunosti stoji iza politike tolerancije, poštivanja različitosti i izgradnje odnosa zajedništva i otvorenosti među ljudima različita porijekla, vjere ili kulturnog svjetonazora.

"U potpunosti odbacujemo svaki oblik predrasuda i netolerancije", kazao je Filbry, prenosi Bild.

"Iako u ovome trenutku nemam planova za odlazak u Ameriku, osjećam se apsolutno dužnim nešto kazati o tome", rekao je Nouri u vezi s politikom američkog predsjednika Trumpa.

Kopirati
Drag cursor here to close