#ForçaChape

Trener Chapecoensea: Sad da umrem, umro bih sretan!

Sport / Flash | 29. 11. 2016. u 15:49 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Caio Junior je trener koji je brazilski klub Chapecoense uveo u finale Copa Sudamericana.

Nakon što se njegov tim u petak plasirao u završnicu, postigavši time najveći uspjeh u povijesti, rekao je "ako danas umrem, umirem sretan".

"Mi smo brazilski Leicester! Ako umrem danas, umrijet ću sretan", rekao je Junior nakon povijesnog rezultata svoje momčadi.

Samo nekoliko dana kasnije, on i većina njegovih igrača su poginuli.

To su bile riječi koje je ovaj nogometni učitelj kazao u euforiji nakon 0:0 protiv CA San Lorenzo de Almagro u polufinalu kod kuće, što je značilo ukupnu pobjedu za Chapecoense u dvije utakmice, jer su u prvoj utakmici na gostovanju odigrali 1:1.

Njegove riječi danas imaju simbolično značenje i oslikavaju svu nesigurnost ljudskoga života.

#Repost @omarmomani ··· Sad day for football #Chapecoense #ForçaChape

Fotografiju objavljuje Iker Casillas (@ikercasillas)Stu 29, 2016 u 5:41 PST


Trener kluba Caio Junior bio je iskusan jer je vodio neke od najpoznatijih brazilskih klubova poput Botafoga, Flamenga i Palmeirasa, a Chapecoense je preuzeo ovoga ljeta.

Cijeli svijet oplakuje sudbinu brazilskog nogometnog prvoligaša Chapecoensea čiji se zrakoplov srušio u Kolumbiji, gdje su u srijedu trebali igrati prvu utakmicu finala južnoameričkog kupa protiv kolumbijskog Atletico Nacionala.

U nesreći je poginulo 75 osoba, a od šestorice preživjela su samo dvojica nogometaša - Luciano Ruschel i Jacson Ragnar Follmann, dok je vratar Marcos Danilo Padilha preminuo na putu prema bolnici.

Chapecoense je klub iz grada Chapeca u južnobrazilskoj provinciji Santa Catarina, koji je osnovan 1973. godine spajanjem klubova Atletico i Independente.

U najjaču brazilsku ligu Chapecoense ili "Veliki zeleni", kako im je bio nadimak, ulazi 2014. godine, a već u trećoj godini u brazilskoj Seriji A ostvaruju najveći uspjeh - plasman u finale južnoameričkog kupa, što je južnomerički ekvivalent Europske lige, dok su u prvenstvu kolo prije kraja držali visoko deveto mjesto.

Na putu prema finalu eliminirali su brazilsku Cuiabu (0:1, 3:1), argentinski Independiente boljim izvođenjem penala (0:0, 0:0, 5:4), kolumbijski Junior (0:1, 3:1) u četvrtfinalu te argentinski klub San Lorenzo (1:1, 0:0) u polufinalu. U svim tim susretima bili su autsajderi jer u njihovoj momčadi nije bilo zvijezda ni skupo plaćenih igrača.

U momčadi su igrali samo Brazilci, osim argentinskog napadača Alejandra Martinuccia, a najpoznatiji igrač bio je 35-godišnji kapetan Cleber Santana, koji je od 2007. do 2010. godine igrao za Atletico Madrid.

Kopirati
Drag cursor here to close