tko što gdje kako

Tragikomedija u Formuli 1: Vettelu kazna +10 s, pao na peto mjesto, a treći je Ricciardo

Sport / Flash | 31. 10. 2016. u 13:57 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gledanje F1 utrka pretvorio se u jako loši teatar apsurda. Tko je gledao utrku za VN Meksika vidio je kako je kroz cilj kao treći prošao Verstappen, a poslije žalbe Verstappen je dobio vremensku kaznu od +5 sekundi na postavljeno vrijeme, jer je cijelim bolidom jedan zavoj kratio po travi što nije dozvoljeno, piše Automania.hr.

Tako je Verstappen ‘štopao’ bržeg Vettela kako bi ga dostigao Ricciardo (momčadski kolega Verstappena), a kako mu se zbog nedozvoljenog prolaza zavoja nije makao došlo je do doticanja bolida Vettela i Ricciarda pri čemu je Vettel bio optužen da je na kočenju mijenjao svoj pravac, što su tek puno kasnije po završetku utrke suci kaznili Vettela s +10 sekundi, a apsurd je da su odmah još u utrci maknuli Verstappena iza Vettela do slučaja između Ricciarda i Vettela ne bi ni došlo.

Tako je glavni za pridržavanja pravila na utrci Charlie Whiting totalno upropastio utrku, očito da se pogubio, a nastalim neredom izrazito su nezadovoljni ljubitelji F1 koji Charlie Whiting šalju na odmor s nepovratnom kartom sa željom da se više nikada ne vrati.

Dosta je zla nanio i očito je kako je njegovo vrijeme davno prije završilo. Da rezimiramo, na VN Meksika na trećem mjestu je završio Ricciardo, a četvrto je uzeo Verstappen. Vettel je peti, a uz vremensku kaznu dobio je i dva kaznena boda.

Kopirati
Drag cursor here to close